Eurolliga
Esports Bàsquet 18/05/2014

El Maccabi dóna la sorpresa i derrota el Reial Madrid a la pròrroga de la 'final four' (86-98)

El conjunt blanc suma la seva segona derrota consecutiva en una final d'Eurolliga

Marta Campderrós

MilàEl Maccabi ha donat la sorpresa al Mediolanum Forum de Milà i s'ha imposat a la pròrroga al Reial Madrid de Pablo Laso (86-98), que ha sumat la seva segona derrota consecutiva en una final d'Eurolliga. L'equip de Tel Aviv s'ha proclamat campió de la seva sisena Copa d'Europa.

Al ritme de "Maccabi, Maccabi", corejat per la incansable afició israeliana, l'equip de David Blatt ha plantat cara a l'imponent Madrid en un primer quart en què Rudy Fernández ha exercit de líder anotador malgrat tenir el dit fracturat (16-15).

Al segon quart els de Pablo Laso han posat la directa i, amb un parcial de 19-2, han agafat una renda d'11 punts gràcies a un excepcional Felipe Reyes (26-15). Abans del descans, però, David Blu ha protagonitzat la remuntada dels de Tel Aviv i ha tornat a equilibrar la gran final (35-33).

Ricky Hickman ha avançat el Maccabi després del descans (40-41), amb una cistella que ha fet esclatar el Mediolanum Forum. Amb el marcador un punt amunt i un altre avall a favor dels blancs, el conjunt israelià ha causat problemes a la plantilla de Pablo Laso, que ha seguit anotant però ha patit per aturar Devin Smith (55-53).

L'últim quart, un anar i venir d'una banda a una altra de la pista, s'ha viscut amb la màxima tensió. Amb el 71-73 a falta de 20 segons per al final, Bourousis ha igualat el matx i el Maccabi ha fallat el seu últim atac. Els 40 minuts de joc han acabat amb el resultat de 73-73.

A la pròrroga, els lluitadors jugadors de David Blatt, encoratjats per una admirable afició i l'efectivitat anotadora de Tyrese Rice, l'MVP de la final, s'han posat sis punts per davant quan faltaven dos minuts per acabar el temps extra (79-85). El Madrid, descol·locat, ha estat incapaç de minimitzar la renda israeliana i ha vist com el Maccabi trencava amb tots els pronòstics i es convertia en el nou rei d'Europa.