NBA
Esports Bàsquet 25/02/2015

El base del Bulls Derrick Rose haurà de passar pel quiròfan

Pau Gasol perd el jugador més important de l'equip de Chicago

Efe
2 min
Derrick Rose, en una imatge d'arxiu contra Milwaukee / Kamil Krzaczynski / EFE

HoustonEl drama de les lesions va tornar a tallar la trajectòria professional del base estrella dels Bulls de Chicago, Derrick Rose, al confirmar-se que pateix un esquinç al menisc del genoll dret que l'obligarà a passar pel quiròfan. Una ressonància magnètica va descobrir la lesió i l'equip ha informat aquesta passada nit que Rose haurà de sotmetre's de nou a una altra operació.

Rose, de 26 anys, va alertar l'equip al començament del matí que sentia dolor al genoll dret i immediatament els metges dels Bulls li van fer una ressonància. El jugador franquícia dels Bulls des que va guanyar el premi de Jugador Més Valuós (MVP) de la temporada 2010-11, quan va poder disputar la majoria dels partits, ha tingut greus problemes amb les lesions. Ara, els Bulls, que lideren la Divisió Central, hauran d'esperar a que sigui sotmès a l'operació i els doctors puguin determinar el temps que Rose ha d'estar fora de la competició.

Rose ha estat perseguit per les lesions durant les últimes tres temporades. La més greu va ocórrer el primer partit de la sèrie de playoffs de 2012, que els Bulls van disputar contra els Sixers de Filadèlfia i en què es va trencar el lligament creuat anterior del genoll esquerre. Rose es va perdre tota la temporada següent, després va jugar en 10 partits la temporada passada abans que una lesió al genoll dret l'obligués a ser baixa per a la resta de la competició.

Abans de patir una nova lesió greu, el passat mes també va sentir dolor al genoll esquerre i es va perdre dos partits, que es van sumar als quatre que tampoc va poder jugar al mes de novembre per culpa d'una estrebada muscular a la cama.

Només conèixer-se la confirmació de la lesió de Rose, les reaccions de la lliga no es van fer esperar i tant jugadors com entrenadors a través de les seves xarxes socials li han enviat el seu suport i missatges d'"ànim" i "força".

L'estrella dels Cavaliers, l'aler LeBron James, rival directe dels Bulls en la lluita pel títol de la Divisió Central, va ser el primer en enviar un missatge en què va mostrar la seva tristesa per la nova lesió que ha patit, però va afegir que està segur de la seva recuperació completa i de tornar millor jugador que mai.

Els Bulls ara hauran de buscar una major aportació de la resta dels jugadors de la plantilla, especialment, per part dels titulars que encapçala l'aler-pivot català Pau Gasol, el pivot francès Joakim Noah i l'escorta americà Jimmy Butler. Rose en el que va de temporada havia disputat 46 partits amb mitjanes de 18,4 punts; 5 assistències i 3,1 rebots.

stats