Eurobàsquet
Esports Bàsquet 28/11/2012

Juan Antonio Orenga substituirà Sergio Scariolo com a entrenador de la selecció espanyola de bàsquet

L'entrenador italià anuncia en una roda de premsa que deixa la banqueta, que serà ocupada pel tècnic de Castelló

àlex Gozalbo
1 min
Sergio Scariolo

BarcelonaEl president de la Federació Espanyola (FEB), José Luis Sáez, i el fins ara entrenador de la selecció espanyola, Sergio Scariolo, han protagonitzat aquest dimecres una roda de premsa a l'Hotel Meliá Castilla de Madrid. El tècnic italià deixa una banqueta que serà ocupada per Juan Antonio Orenga.

"No sé si estic més emocionat avui o fa quatre anys, quan vaig començar la meva experiència amb la selecció espanyola", ha dit Sergio Scariolo. "És el moment adequat per fer pública la decisió de deixar la selecció. La prioritat és passar més temps amb la meva família. L'equip, a més, necessita aire nou", ha explicat.

Segons Sergio Scariolo, "el balanç personal és positiu". El tècnic, que ha pogut parlar amb Pau Gasol i Joan Carles Navarro, continuarà col·laborant amb la Federació Espanyola d'una manera que no ha detallat.

José Luis Sáez, president de la Federació Espanyola, ha donat les gràcies a Sergio Scariolo. "És un moment emocionant perquè em vénen al cap molts records que hem viscut junts. No es preveia un cicle fàcil i ha sigut un dels més brillants", ha dit.

El màxim mandatari ha anunciat que Juan Antonio Orenga serà el nou seleccionador. "Teníem molt clar que volíem algú que conegués la nostra estructura i no hi ha cap altre entrenador amb més experiència", ha explicat José Luis Sáez, que ha recordat que l'entrenador de Castelló té contracte indefinit amb la Federació Espanyola.

stats