Bàsquet - Lliga Endesa
Esports  /  Bàsquet 21/03/2018

El Joventut decideix aquest dijous si dissol l’entitat

La sol·licitud d’un aval va agafar desprevinguts els dirigents de la Penya

i
àlex Gozalbo
1 min
Representants de tots dels clubs de Badalona van donar suport a la Penya durant el partit contra el Baskonia.

BadalonaDesprés que l’Ajuntament de Badalona desbloquegés dimarts la situació, la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet es va reunir dimecres al Palau Olímpic per estudiar el nou escenari. La sol·licitud d’un aval va agafar desprevinguts els dirigents de la Penya, que no ho tenien previst. La dificultat és que no pot ser un aval patrimonial ni d’actius, sinó que la garantia ha de ser líquida. A més, ha de ser pel 120% de la quantitat. La bestreta que rebrà la Penya serà del 50%, uns 468.000 euros.

Juanan Morales, president del club verd-i-negre, presentarà aquest dijous (20 hores) una fotografia de quina és la situació actual del club a la junta general extraordinària d’accionistes que es farà al Palau Olímpic. Un dels punts de l’ordre del dia és l’estudi de la dissolució de l’entitat.

La subvenció per al planter de la Penya, que es va desbloquejar dimarts, no té res a veure amb el contracte de patrocini que l’Ajuntament de Badalona i el Joventut van acordar i que es posar en marxa al desembre amb una durada de quatre anys. El valor d’aquest acord és d’1,2 milions d’euros anuals, dels quals el consistori reté 400.000 euros per eixugar el deute que el club té en concepte de l’IBI del Palau Olímpic. La Penya es queixa que encara no ha rebut cap de les tres primeres mensualitats i que, per tant, el consistori li deu uns 240.000 euros.

stats