Lliga Femenina
Esports Bàsquet 23/04/2015

L'Spar Citylift Girona fa història i es proclama campió de la Lliga Femenina (72-54)

Més de 5.000 aficionats han animat l'equip de Roberto Íñiguez, un entrenador que es manté invicte a la competició

Noemí Jordana i Anna Carbó aixequen el trofeu / FEB

Barcelona"Un llibre, una rosa i una Lliga". Un espectacular Spar Citylift Girona ha fet història aquest dijous en superar el Perfumerías Avenida de Salamanca (72-54) i proclamar-se campió de la Lliga Femenina de bàsquet per primera vegada a la seva història (0-2). Més de 5.000 aficionats han animat l'equip de Roberto Íñiguez, un entrenador que es manté invicte a la competició.

Ify Ibekwe ha estat una de les jugadores més destacades del segon i decisiu partit de la final.

Impulsat per una gran posada en escena, l'equip gironí ha dominat el partit des del primer moment. La defensa del Perfumerías Avenida ha tingut problemes per contenir el joc d'un Spar Citylift Girona que ha anotat 41 punts en els primers 20 minuts (41-28).

Lluny de posar-se nervioses, les jugadores de l'equip gironí han millorat les seves prestacions després del descans i han augmentat la renda fins als 21 punts (55-34). La defensa proposada per Roberto Íñiguez ha asfixiat un conjunt de Salamanca que ha intentat capgirar, sense encert, la dinàmica del partit amb una zona 1-3-1.

Ben dirigit des de la banqueta, l'Spar Citylift Girona ha sabut mantenir la calma i assegurar-se el triomf contra un rival que no s'ha rendit i ha ajustat el marcador (61-51). La reacció local, però, ha estat sensacional.