Bàsquet - Supercopa Endesa
Esports Bàsquet 12/09/2021

Sarunas Jasikevicius no es perd cap final (87-68)

El lituà disputarà contra el Madrid el seu setè partit amb un títol en joc com a tècnic del Barça

3 min
Sarunas Jasikevicius

BarcelonaSet competicions ha disputat Sarunas Jasikevicius com a entrenador del Barça i set finals ha jugat l’equip blaugrana. El tècnic lituà és una garantia a l’hora de lluitar pels títols. El Barça buscarà aquest diumenge contra el Reial Madrid (18.30 hores, #Vamos) un títol de la Supercopa Endesa que se li resisteix des del 2015. El conjunt català va accedir a la final després d’una bona feina defensiva contra el València Basket (87-68). "Estic satisfet. Hem d'intentar guanyar partits i, al mateix temps, seguir millorant", va dir Jasikevicius.

Després de la decepció de la Lliga Catalana, el Barça va exhibir actitud contra un rival en construcció. L’equip blaugrana va accentuar la seva defensa per fer créixer els dubtes d’un València Basket amb baixes importants. El conjunt català va utilitzar un parcial de 16-0 durant el primer quart per començar a construir els pilars de la victòria. Les deu pèrdues de pilota en els primers 10 minuts es van convertir en una llosa per als jugadors entrenats per Joan Peñarroya (27-16). El tècnic català es va veure obligat a augmentar el protagonisme de jugadors joves com Josep Puerto, Jaime Pradilla, Guillem Ferrando, Millán Jiménez o Alejandro Bellver, i d’això se’n va aprofitar un Barça molt més experimentat.

Cory Higgins i Brandon Davies en defensa.

Jasikevicius va posar l’accent en una defensa que per moments va semblar utilitzar sis jugadors. La seva eficàcia li va permetre assegurar-se molts punts en situacions de transició i dominar el ritme d’un partit que va arribar a tenir un avantatge culer de 20 punts durant el segon període (43-23). El València Basket només va poder anotar 28 punts en els primers 20 minuts i va arribar al descans amb poques opcions de victòria (45-28). “Hem tingut problemes per passar-nos la pilota i hem perdut massa pilotes”, va reconèixer Peñarroya.

El Barça no va necessitar prémer l’accelerador durant una segona meitat en què el València Basket va lluitar amb més caràcter que encert. Sense continuïtat ofensiva, l’equip taronja va patir per seguir el ritme d’un conjunt culer que es va mostrar còmode jugant amb una diferència de punts molt regular. Tot i tenir la baixa de Sertac Sanli en el joc interior, el vigent campió de la Lliga Endesa i la Copa del Rei va oferir un rendiment il·lusionant a Tenerife.

Els dotze jugadors que va utilitzar Jasikevicius van acabar anotant contra un València Basket amb una rotació molt més curta. "Estic molt content de ser aquí. Lluito cada dia per estar en un equip com aquest, que competeix per guanyar títols", va dir Nico Laprovittola, que va anotar tres triples. Brandon Davies i Cory Higgins també van brillar en un partit en què l'equip blaugrana va repartir dinou assistències. "El Barça ens ha posat en dificultats i encara hem de treballar molt", va opinar Peñarroya.

Manresa acull un partidàs

L’Spar Girona i el Cadí La Seu disputaran aquest diumenge (12 hores, Esport3) la final de la 33a Lliga Nacional Catalana AON Femenina. El clàssic partit pel títol se celebrarà al Nou Congost de Manresa. Alfred Julbe tindrà les baixes de Laia Palau i Frida Eldebrink, però espera que Astou Traóre pugui debutar. Bernat Canut intentarà aprofitar l’energia de Jewel Tunstull, l’última jugadora en incorporar-se a l’equip, per tenir opcions de victòria.

stats