El talent de Pau Gasol no caduca (72-82)

El millor jugador català de la història redebuta amb el Barça

i
Àlex Gozalbo
Pau Gasol

BarcelonaEl talent de Pau Gasol no caduca. Vint anys després de jugar el seu últim partit amb el Barça, el millor jugador català de bàsquet de la història va redebutar amb l’equip blaugrana. El retorn del dues vegades campió de la NBA al Palau Blaugrana va provocar un grapat de moments molt emotius que, tot i veure el partit a través de la televisió, els aficionats culers trigaran a oblidar. Emoció pura i sincera, sensació de tancar un cercle perfecte. El conjunt català va acabar perdent contra el Bayern Munic (72-82), però la derrota no entelarà un dia històric.

Gasol, que va disputar 13:03 minuts, va acabar sumant 9 punts i 4 rebots en un partit que va deixar tres pinzellades del seu talent. El pivot va deixar bones sensacions en atac, on va aconseguir anotar 4 dels 9 llançaments que va intentar. Feliç per reaparèixer després de dos anys d’inactivitat, el jugador trigarà a oblidar una nit que portava molt de temps esperant.

Sarunas Jasikevicius va situar Gasol com a titular en una nit en què, pensant en el clàssic de demà, el tècnic lituà va fer descansar Cory Higgins, Pierre Oriola i Nikola Mirotic. El pivot va compartir cinc inicial amb Sergi Martínez, que tot just tenia dos anys quan el Pau va disputar el seu últim partit amb la samarreta blaugrana. El mític dorsal 16 va anar per feina i va intentar cinc llançaments en uns primers quatre minuts de joc en què va anotar sis punts. El seu amic íntim Joan Carles Navarro no es va perdre el moment i va seguir les evolucions del seu excompany des d’una llotja en què també hi havia exjugadors com Audie Norris o Jordi Trias.

El Bayern Munic, que s’hi jugava més que el Barça, va aprofitar el primer tram del partit per construir-se una diferència de 10 punts (19-29) contra un rival que no va defensar al seu nivell habitual. Els bons percentatges d’encert van impulsar la producció ofensiva d’un equip alemany que va arribar al descans amb una renda de sis punts (37-43).

El Bayern, amb les idees clares

El Bayern Munic va fer un bon partit al Palau Blaugrana, on sempre va tenir la paella pel mànec. L’equip alemany va aprofitar l’ordre del seu joc per assegurar-se una victòria a la qual jugadors com Wade Baldwin, que va anotar 18 punts, o Jalen Reynolds, que en va sumar 26, van contribuir de manera decisiva. El conjunt entrenat per Andrea Trinchieri va saber gestionar el ritme del partit per controlar diferències estables contra un Barça que va preferir utilitzar l’última jornada de l’Eurolliga com a banc de proves.

Sense alguns dels seus jugadors habituals i amb el minutatge dels altres molt controlat, el Barça no va reproduir el seu nivell habitual. Leo Westermann i Leandro Bolmaro van convertir-se en els màxims anotadors d’un equip blaugrana que va trobar a faltar el lideratge d’algunes de les referències habituals. La defensa culer no va espantar tant com altres dies i el Bayern Munic es va convertir en un dels pocs conjunts que aquesta temporada ha sumat dues victòries contra un dels grans favorits al títol final.