Esports Bàsquet 15/03/2021

El Barça rep la visita d'un sòlid Unicaja

Després del trepidant duel que van protagonitzar a la Copa del Rei, els dos conjunts es tornen a veure les cares en el seu millor moment

Quim Salvans
2 min
Mirotić i Higgins celebren una cistella a l'Eurolliga.

En plena espera de veure el retorn de Pau Gasol al Palau, el Barça rep aquest dimarts (20.30 h, Movistar Deportes), en el partit ajornat de la 25a jornada, la millor versió de l'Unicaja que s'ha vist fins ara. Després d'un inici de temporada nefast i sense aspiracions a l'Eurocup, l'arribada de Fotis Katsikaris al conjunt andalús ha canviat la dinàmica de l'equip per complet. Gràcies a tres victòries consecutives a la Lliga Endesa, ara se situen en posicions de play-off (vuitens) i amb la sensació de ser un rival directe capaç de competir amb qualsevol equip.

El Barça provarà de mantenir la dinàmica de les últimes setmanes. La fermesa defensiva està sent la clau perquè l'equip blaugrana sigui el rival a batre en el panorama europeu. Amb Higgins i Mirotic com a referents cada partit, la consistència de tota la plantilla fa que siguin un equip molt complicat de vèncer. No estan tenint dependència de cap jugador, com sí que havia passat en temporades anteriors, i Saras ha aconseguit crear l'esperit d'un equip guanyador. En una roda de premsa, el tècnic del conjunt malagueny afirmava que els blaugranes "són un dels millors equips d'Europa" i que a mesura que passen els partits "juguen millor". Katsikaris va assenyalar que les opcions d'emportar-se la victòria cap a Màlaga passen per "minimitzar les pilotes perdudes i tenir un bon dia en atac".

Un al·licient que donarà més emoció al partit és l'espina clavada que té des de fa un mes l'Unicaja, després de caure eliminat a la Copa del Rei pels homes de Saras Jasikevicius. Aquell emocionant partit va marcar un punt d'inflexió al conjunt malagueny, que, a més, recuperarà Darío Brizuela, que havia estat protagonitzant actuacions ofensives estel·lars. El conjunt blaugrana també haurà d'estar pendent del base Jaime Fernández i l'escolta Axel Bouteille i controlar-los. Els tres jugadors assumeixen una gran quantitat de tirs i generen moltes ajudes defensives que permeten trobar tirs alliberats dels seus companys. Si el Barça és capaç d'aturar el joc exterior malagueny, tindrà moltes opcions de guanyar el partit.

stats