El Barça s’estrena amb remuntada (103-93)

L’equip culer recupera 20 punts contra l’Unicaja

i
Àlex Gozalbo
Cory Higgins i Nikola Mirotic celebrant el triomf

BarcelonaEl Barça va solucionar l’estrena de la Copa del Rei amb una remuntada plena de suspens contra l’Unicaja (103-93). L’equip blaugrana, que avui (19 h, #Vamos) disputarà una semifinal d’extrema dificultat contra el TD Systems Baskonia, va recuperar un desavantatge de 20 punts en una eliminatòria de quarts de final que es va decidir a la pròrroga. “El primer partit sempre és molt cabró”, va reconèixer Sarunas Jasikevicius, entrenador del conjunt català.

El primer quart del Barça va ser una calamitat. L’equip blaugrana no va saber contrarestar l’energia de l’Unicaja i va concedir un desavantatge de 20 punts (9-29). La inspiració de Darío Brizuela i els canvis defensius dissenyats per Fotis Katsikaris es van convertir en un malson per a un conjunt català que va trigar a agafar el punt a l’eliminatòria.

Higgins, decisiu a la pròrroga

Nick Calathes va impulsar el joc del Barça durant un tercer quart en què l’Unicaja es va negar a cedir el domini en el marcador (60-65). L’equip blaugrana no va ser capaç de capgirar el resultat fins a set minuts del final (69-68). Quan semblava tenir la feina feta (79-70), el conjunt català es va complicar la vida amb un parcial de 0-10 (79-80). Una cistella de Tim Abromaitis a quatre dècimes del final va enviar el partit a la pròrroga (88-88). En el temps extra, el Barça va utilitzar la fiabilitat de Cory Higgins per acabar de derrotar un combatiu Unicaja.