26/12/2021

Qui és la professora que va prometre xocolata desfeta?

2 min
Kathleen Fitzpatrick

M’acostuma a passar que em quedo amb les ganes de saber més de moltes de les històries amb les quals les xarxes socials i els mitjans de comunicació capten la nostra atenció. Ens arriben fragments incomplets de vides alienes, però massa sovint tenim dificultats per saber si és veritat o no, per entendre’n tots els matisos o per assabentar-nos del desenllaç final. La sensació és la de veure un tràiler d’una pel·lícula que no s’estrenarà mai. L’última vegada que m’he sentit així és amb el vídeo de la professora que va prometre xocolata desfeta a tots els seus alumnes si aconseguia encistellar un llançament des de l’altra banda de la pista de bàsquet del pati. La reacció dels alumnes embogint després de la seva punteria ens va alegrar l’inici de Nadal, ja que les imatges desprenen adrenalina i encomanen bon rotllo.

Kathleen Fitzpatrick, coneguda com a Miss Fitz pels seus alumnes de tercer del col·legi de la Santíssima Trinitat de Washington, és una exjugadora de les universitats de St. Joseph’s i Rutgers que actualment treballa com a professora. Un dels tirs més memorables de Fitzpatrick va arribar l’11 de febrer del 2018, quan va anotar un triple decisiu per a les Scarlet Knights contra la Universitat de Maryland. L’escena, però, no es va fer tan viral com el seu tir del divendres 17 de desembre. "Acostumo a jugar a bàsquet amb els nens a l'esbarjo i realment no m'ho prenc a la lleugera", va dir Fitz, que va complir la seva promesa i el dilluns següent va convidar tots els seus alumnes a xocolata desfeta. El centre catòlic va penjar les fotografies que ho proven a la seva pàgina de Facebook i va engegar una campanya de donacions per ajudar les famílies més necessitades.

Quan Fitzpatrick va començar a jugar a bàsquet a l'institut de l'Acadèmia de Notre-Dame de Namur no imaginava que un dia un vídeo seu acumularia milions de visites a les xarxes socials. “Des que va començar la pandèmia cada dia tenim algun positiu per covid-19 al centre. Els nens han de tornar a casa i passar la quarantena. És una bogeria. Així que si per una estona vam poder oblidar-nos de tot això i disfrutar, ja estic satisfeta”, diu Miss Fitz, que no és l’única de la família amb bon canell. La seva mare, l'Ellen, havia jugat a bàsquet i les seves cosines també. Amiga d’Elena Delle Donne i Natasha Cloud, estrelles de la WNBA, i coneguda de Mireia Vila, jugadora del Joventut de Badalona, Fitz s’ha convertit en un dels motius per somriure d’aquests dies de Nadal.

stats