18/11/2022

La xerrada que ja no hauria d’existir

2 min
Isaac Humphries

Octubre del 2016. Joan Amaechi, ja retirat de la NBA, parla obertament amb l'ARA de la seva sexualitat. L'exjugador aprofita l'entrevista per alertar que ja era hora d’evolucionar. "Això no és una qüestió de religió o d’educació, és un exemple més de com és la nostra societat avui en dia. Tots els individus som diferents, això hauria d’estar superat, però... hi ha gent que vota Donald Trump. No pretenc que tot canviï aviat, però espero que un dia tot sigui més normal", va explicar. Li vaig dir que calien més exemples d'esportistes d’elit que sortissin de l'armari, però em va contradir. "No hi estic d’acord. Necessitem més mestres, més polítics, més de tot... Hi ha pocs polítics, per exemple, que hagin fet el pas. No hem de permetre que encara hi hagi gent a la nostra societat que ataqui algú per la seva condició sexual".

Jason Collins, Derrick Gordon, Uri Kokia, Marco Lehmann i Daniel Arcos van seguir els seus passos de manera natural, però la societat continua sense posar les coses fàcils als esportistes que volen fer pública la seva orientació sexual. Isaac Humphries en dona fe. "Aquesta és una de les converses més difícils que he tingut a la meva vida. Però la vida és passar per situacions difícils, aprendre i treure'n el millor. Fa uns anys vaig passar un moment molt fosc. No podia ser qui soc i vaig intentar suïcidar-me. I la raó que passés per això és que estava patint molt per la meva sexualitat. Estava fent-me a la idea que soc gai. Odiava aquesta part de mi, em vaig enfadar molt amb mi mateix, pensava que no podia ser així en un ambient com aquest en què treballo", reconeix en un vídeo dedicat als seus companys de vestidor del Melbourne United (Austràlia) que s'ha fet viral.

"Vaig acabar decidint que no volia viure ocultant-ho, que si m'unia a un equip havia de ser transparent sobre qui soc. Has de viure i no et pots amagar només per ser un esportista. I crec que com a esportistes professionals tenim una responsabilitat. Hi ha molta gent en altres àmbits que està patint molt, que no sap com tirar endavant. Sé què és això, i crec que puc representar tota aquesta gent", resumeix l'ex-NBA.

"Tu pots ser Big Ice (el seu sobrenom) i ser gai. Pots ser un gran jugador de bàsquet i ser gai. Pots fer allò que vulguis. No té res a veure amb la teva sexualitat, amb qui ets o amb què se suposa que has de ser o s'espera que siguis. Només vull ser jo mateix. He descobert que fer això així és el que vull fer a la meva vida i ho faré de la millor manera que pugui”, sentencia.

stats