BEISBOL
Esports 11/04/2012

Els Miami Marlins de beisbol suspenen el seu tècnic durant cinc partits per dir que admira Fidel Castro

Els Miami Marlins han anunciat la suspensió de sou i feina durant cinc partits del seu mànager, el veneçolà Ozzie Guillén, per les seves controvertides declaracions en què va expressar que admira Fidel Castro

Efe
1 min

Miami"Els Marlins coneixen la serietat dels comentaris atribuïts a Guillen. El dolor i sofriment causat per Fidel Castro no poden ser minimitzats, especialment en una comunitat amb nombroses víctimes del dictador", va expressar l'equip de beisbol de Florida, estat on viuen molts cubans.

Guillén es va veure obligat a fer una roda de premsa a l'estadi dels Marlins, situat al cor de "La Petita Havana" de Miami, davant l'allau de crítiques i peticions de dimissió rebudes per les seves controvertides declaracions. En una entrevista a la revista 'Time', Guillén va dir: "estimo Fidel Castro" i "respecto a Fidel Castro. Saps per què? Molta gent ha intentat matar Fidel Castro durant els últims 60 anys, però aquest fill de ... encara hi és ".

Durant el cap de setmana Guillén va demanar disculpes. "Vull que sàpiguen que estic cent per cent en contra de la manera com aquest home ha estat tractant a les persones durant els últims 60 anys". El comissionat de Miami, Joe Martínez, va sol·licitar la renúncia del veneçolà, alhora que el seu col·lega Francis Suárez va carregar contra els Marlins i els va reclamar que "prenguin una mesura real, la destitució del senyor Guillén". En els últims dies molts cubans de Miami, gran part d'ells seguidors dels Marlins, han inundat també amb trucades a emissores hispanes de Miami, criticant el mànager veneçolà i reclamant la seva dimissió com a tècnic d'aquest equip.

stats