Natació
Esports 15/06/2016

Belmonte i Villaécija, a cops a les aigües obertes

La badalonina va denunciar una agressió en la prova de Setúbal que la seva parella, Javier Hernanz, atribueix a la seva compatriota

Ara
1 min

Barcelona"La competitivitat entre esportistes del mateix país apuja el nivell. Però utilitzar tècniques antiesportives és sancionable", va manifestar Javier Hernanz, piragüista de la selecció espanyola i actual parella de Mireia Belmonte.

A més, afegia una fotografia en què es veia Mireia Belmonte amb l'ull blau i una tireta al nas, conseqüències dels cops que va rebre en la prova d'aigües obertes del cap de setmana. La nedadora de Badalona no va poder classificar-se per als Jocs Olímpics de Rio, en acabar 28a al Preolímpic de Setúbal. Sí que va aconseguir la plaça olímpica la seva compatriota Érika Villaécija, que va ser 14a.

Sobre la polèmica, la mateixa Belmonte es va limitar a dir que les aigües obertes són una disciplina "on hi ha molt de contacte entre els nedadors, perquè neden molt enganxats". I afegeix que els cops poden ser "intencionats o fortuïts". Sobre els que va rebre, espera que fossin "un acte sense maldat" perquè sempre ha de prevaldre "l'esport net".

Villaécija no ha opinat sobre el tema. Hernanz, en una última piulada, suggereix que per posar certes coses a lloc, cal que se'ls doni "una empenta", en al·lusió a la denúncia que havia fet un parell d'hores abans.

stats