FIFA
Esports 05/12/2016

El TAS rebutja el recurs Blatter i en confirma la suspensió per 6 anys

L'expresident de la FIFA segueix defensant la seva innocència

T.p.
2 min
Blatter, durant un Congrés de la FIFA

BarcelonaEl Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha rebutjat el recurs presentat pel suís Joseph Blatter, expresident de la FIFA, a qui va sancionar durant sis anys per haver incomplert el codi ètic de l'organització.

Per tant, confirma la decisió adoptada el 16 de febrer del 2016 pel Comitè d'Apel·lació de la FIFA i Blatter continua sancionat per prendre part en qualsevol activitat relacionada amb el futbol a nivell nacional i internacional durant sis anys, des del 8 d'octubre de 2015, i ha de pagar una multa de 50.000 francs suïssos, segons assenyala el TAS.

Blatter, que presidia la FIFA des del 1998, va ser inhabilitat per realitzar qualsevol activitat relacionada amb el futbol per la Comissió d'Ètica de manera temporal durant 90 dies i després durant vuit, sanció que el Comitè d'Apel·lació va reduir a sis al febrer.

Blatter i Platini, inhabilitats vuit anys

"Em sento com l'ase dels cops. Ells [els membres del Comitè d'Ètica] neguen les evidències i m'acusen d'una cosa que no és certa. Ho hauran de provar", havia defensat fa mesos Blatter, tot defensant-se pel pagament que el va fer caure. "Després del Mundial 98 vam fer un acord informal amb Platini, que em va dir que volia treballar per a la FIFA. Vam quedar que no li podríem pagar llavors i que li pagaríem després", ha afirmat, després de parlar "d'un món ple de qualitats humanes".

El procés contra Blatter i Platini arrencava per aquest pagament de dos milions de francs suïssos de Blatter a Platini el febrer del 2011 que mai han quedat justificats. Blatter, en la seva condició de president de la FIFA, va autoritzar el pagament, que no tenia fonament jurídic. Ni en la seva declaració escrita ni en la seva audiència personal, Blatter i Platini van poder demostrar una altra base jurídica per a aquest pagament, i el Comitè d'Ètica de la FIFA considera "no convincents" les seves afirmacions d'un acord verbal que l'autoritzés. Aquest organisme defensava que Blatter i Platini havien violat l'article 21, paràgraf 1 del codi d'ètica de la FIFA –sobre suborn i corrupció– i l'article 20, apartat 1 –sobre oferta i acceptació de regals i altres beneficis. I, per tant, Blatter, a més, violava l'article 19 apartats 1, 2 i 3 –sobre conflictes d'interès.

stats