FIFA
Esports 03/06/2016

La FIFA denuncia que Blatter, Valcke i Kattner es van enriquir il·lícitament

Entre tots tres van percebre uns 80 milions de dòlars, segons un informe

Efe
1 min
Blatter i Platini, inhabilitats vuit anys

BarcelonaL'expresident de la FIFA Joseph Blatter i els dos últims secretaris generals, Jérôme Valke i Markus Kattner, van percebre més de 79 milions de francs suïssos (80 milions de dòlars) entre salaris i "bonus" durant els últims cinc anys, segons les advocats que han realitzat una investigació interna en l'organització.

"L'evidència sembla revelar un esforç coordinat de tres antics alts directius per enriquir-se mitjançant augments de salari, bonus de la Copa del Món i altres incentius que superen els 79 milions de francs suïssos en els últims cinc anys" ha afirmat Bill Burck, soci del despatx Quinn Emanuel.

Segons la FIFA, "la investigació revela que hi ha hagut incompliment del deure fiduciari i obre dubtes sobre el paper el Sub-Comitè de Compensació de la FIFA".

L'organisme que ara presideix el suís Gianni Infantino ha traslladat aquesta informació al ministeri públic de Suïssa i també la remetrà al Departament de Justícia dels Estats Units ", dins del seu" compromís per cooperar les autoritats i la política de la FIFA de tolerància zero amb la corrupció ".

"La FIFA també traslladarà la informació d'aquests contractes i pagaments al seu Comitè d'Ètica per a la seva revisió", ha afegit en el seu comunicat.

stats