Esports 14/06/2016

Blatter reconeix que va ser testimoni de sortejos amb boles fredes i calentes

L'expresident de la FIFA ha afirmat que va presenciar sortejos a Europa on es manipulaven les boles, però nega que mai passés a la FIFA

Roger Requena
2 min
Blatter, durant un Congrés de la FIFA

BarcelonaLa FIFA no guanya per a disgustos ni escàndols. Aquest cop, la polèmica ha arribat a través d'unes declaracions del seu antic màxim dirigent, Joseph Blatter, que ha assegurat que va ser "testimoni de sortejos" a Europa en els quals es van refredar i escalfar les boles que contenien els noms dels equips. Ha especificat, això sí, que "mai" va passar a la FIFA.

En una entrevista publicada al diari argentí 'La Nación', Blatter qualifica de "tècnicament possible" aquesta tècnica, de la qual n'ha explicat els passos: "Es posen les boles abans en un congelador. La mera comparació entre unes i altres en tocar-les ja determina les boles fredes i les calentes. EN tocar-les, ja se sap què hi ha".

"El sorteig a la FIFA era net fins a l'últim detall. Jo mai vaig tocar les boles, cosa que altres sí que feien. Es poden senyalitzar escalfant-les o refredant-les. Però no existeixen, a la FIFA", ha insistit l'antic màxim mandatari suís, que ha reiterat, sobre la seva defensa en les investigacions que duu a terme la justícia dels Estats Units i el Comitè d'Ètica de la FIFA, "no em trobaran res que hagi violat cap llei suïssa o penal". Blatter, tot i les greus declaracions realitzades al diari argentí, assegura tenir "la consciència molt tranquil·la".

Preguntat sobre la possibilitat que ell pogués tenir el poder de castigar "amb un mal sorteig" algunes seleccions o equips, Blatter afirma que "només hi havia una persona que tenia aquest poder a Europa. [L'expresident de la UEFA] Artemio Franchi ho feia pel sorteig dels tornejos de clubs". Preguntat sobre aquesta qüestió per l'ARA, un portaveu de la UEFA ho ha qualificat de "completament absurd".

"Només poden ser corruptes les persones"

En la mateixa entrevista, Blatter nega que la FIFA sigui corrupta. "Una organització no ho pot ser, només els homes ho són. La FIFA involucra 1.600 milions de persones, no poden ser totes corruptes".

stats