Girona FC
Esports 05/12/2021

Un brot de covid condiciona el Girona-Leganés

En principi el partit no perilla després de les noves proves fetes al conjunt madrileny

Jordi Bofill
2 min
Míchel Sánchez, entrenador del Girona

GIRONASembla que el Girona-Leganés d'aquest dilluns (21 hores, GOL) es jugarà amb normalitat, tot i que ha planat sobre el partit el risc de suspensió. El motiu? L’anunci del conjunt madrileny de fins a nou casos de covid-19. De tots els positius, tres són jugadors i sis són membres del cos tècnic. Els tres futbolistes, dels quals el Leganés no ha dit el nom, podrien ser Rubén Pardo, Sabin Merino i Recio: cap d’ells no ha aparegut a la llista de convocats.

El club pepinero, això sí, ha dit que estan aïllats a casa seva i que es troben bé. Un cop s’ha sabut la notícia, torn d’informar a la Lliga, seguir el protocol i fer noves proves. Segons ha avançat la Cope, la resta de jugadors han donat negatiu i el partit –en principi– no perilla, perquè la norma és clara: el reglament indica que hi ha d’haver un mínim de 13 futbolistes disponibles, entre el primer equip i el filial, per competir.

“Hem parlat amb el doctor per saber com hem d’actuar, però estem a l’espera d’esbrinar què passarà”, ha reconegut Míchel, l’entrenador d’un Girona ple de baixes però que recupera Valery, Juanpe i, possiblement, Bustos. “Veurem si el risc d’ajornament és real o no. Pensem que el partit es jugarà i estem centrats en això. Si es confirma, serà senyal que la situació sanitària ho permet. Però tampoc tenim clar si el protocol ha canviat respecte a l’any de la pandèmia, quan tot era molt més estricte”, ha afegit. Montilivi, un cop més, viurà un partit en dilluns. A cap equip li ha tocat fer-ho més que al Girona, que ja ha parlat amb la Lliga.

Malestar evident pel calendari

Aquest és el sisè partit que el Girona juga en dilluns, el tercer consecutiu. De les 19 jornades que s’han disputat, el club gironí ha jugat 10 cops en cap de setmana i 9 entre setmana. Hi ha un malestar evident, perquè, malgrat que els partits escollits els dilluns solen ser els que donen més audiència televisiva al ser en obert, l’afluència a l’estadi se’n ressent.

El Girona, al conèixer fa unes setmanes el calendari per avançat, va parlar amb la Lliga, que va deixar clar al club que a final de temporada tots els equips, si fa no fa, hauran jugat el mateix nombre de dilluns i divendres. Si l’equilibri es compleix –tampoc hi posarem la mà al foc–, tocaran molts caps de setmana seguits, perquè ara hi ha un fort desavantatge que fins i tot ha provocat un comunicat de la Federació de Penyes del Girona, en què es demana “respecte i empatia” pels aficionats blanc-i-vermells.

stats