CICLISME
Esports 31/03/2013

Fabian Cancellara destrossa els rivals per aconseguir el seu segon Flandes

El suís de RadioShack guanya en solitari el segon monument ciclista de l'any per davant el jove eslovac Peter Sagan (Cannondale), que torna a patir una derrota alliçonadora

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaFabian Cancellara s'ha proclamat per segona vegada vencedor de la Volta a Flandes, i ho ha fet d'una manera bastant semblant a la del seu primer triomf l'any 2010. El suís de RadioShack ha marxat en solitari a l'últim mur de la jornada i ha entrat a meta amb un minut i mig d'avantatge respecte als dos ciclistes que l'han acompanyat al podi: Peter Sagan i Jürgen Roelandts.

L'abandonament del campió belga Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) per caiguda ha marcat la jornada del segon monument ciclista de la temporada després de la Milà-Sanremo, que no ha tingut cap equip que la volgués dominar. De fet, Cancellara ha esperat fins a la darrera volta al circuit que des de l'any passat marca el final de la clàssica, amb ascensos a Oude Kwaremont i Paterberg, per marcar les diferències.

A la primera de les dues pujades de llambordes, Cancellara ha fet la selecció i ha marxat amb l'eslovac Peter Sagan (Cannondale) a la seva roda, l'únic que l'ha pogut seguir, fins a l'alçada del belga Jürgen Roelandts (Lotto-Belisol), que venia escapat. Els tres junts han arribat al Paterberg, on Cancellara ha exhibit la seva potència marxant en solitari els 13 km que quedaven fins a meta.

Quan Cancellara, que venia d'exhibir-se també al GP E3 d'Harelbeke, va oferir un rendiment semblant fa tres temporades (aleshores va ser a Tom Boonen a qui va atacar, i en un altre mur empedrat, el Kapelmuur), també va alçar-se amb el triomf de la París-Roubaix, que se celebrarà el pròxim diumenge. Mentrestant, el ciclisme continua entre setmana amb la Volta al País Basc, que oferirà el canal Esport3.

stats