Esports 23/05/2021

Carlos Sainz acaba segon a Mònaco i es reafirma amb Ferrari

El pilot madrileny queda per darrere de Max Verstappen, que aconsegueix el liderat del Mundial de F1

2 min
Carlos Sainz en el GP de Mònaco

El Gran Premi de Montmeló ha començat de manera agredolça per a l'home que jugava a casa. Charles Leclerc (Ferrari) havia donat la sorpresa en la qualificació de dissabte adjudicant-se la primera plaça a la graella de sortida. Tot i la topada al final de la sessió, els mecànics de l'escuderia italiana afirmaven que no havia provocat cap desperfecte al monoplaça del pilot monegasc, però, una hora abans de la sortida, la situació ha canviat. Uns problemes mecànics en la caixa de canvis han deixat fora el protagonista per excel·lència de la cursa a Mònaco i, des del box, ha hagut de veure com el seu company d'equip, Carlos Sainz, aconseguia el seu millor resultat pujant al segon graó del podi en la seva cinquena cursa amb l'escuderia del Cavallino Rampante.

La victòria ha sigut per a Max Verstappen. El pilot de Red Bull ha sabut aprofitar l'abandonament del pilot monegasc per aconseguir la primera posició des del primer revolt i mantenir-la fins a travessar la línia de meta. Després d'una sortida impecable i intel·ligent –creuant-se en el camí de Bottas– el neerlandès ha posat la directa fins a la bandera de quadres i a la primera posició del Mundial. Feia molts anys que Hamilton no ostentava aquesta plaça.

Poca emoció en un Gran Premi de Mònaco on el traçat impossibilita fer qualsevol avançament –que no sigui a pilots doblats–. Sense banderes grogues ni safety car, els pilots han mantingut pràcticament les places adjudicades des d'una sortida plàcida i sense cap estratègia que hagi marcat la diferència sobre l'asfalt. El DRS, eina decisiva en la majoria de Grans Premis, al circuit monegasc ha tingut un paper testimonial.

Nou líder del Mundial

Ni Lewis Hamilton s'ha pogut escapar de la monotonia de la cursa i ha acabat en setena posició –la mateixa de la qual partia abans que s'apaguessin els semàfors–. Frustrat per la decisió de l'equip de fer-lo entrar el primer a boxs, el pilot britànic no ha pogut remuntar ni esprintar de manera còmoda mentre veia com Verstappen li pispava el liderat de la classificació general. La volta ràpida sí que ha sigut per a ell. Un punt que, veient com està d'ajustat el Mundial, pot ser decisiu.

En un Gran Premi que no ha sigut gens còmode per a Mercedes, Bottas ha sigut la creu. El pilot finlandès ha sigut el segon i últim abandonament de la cursa al principat després que els seus mecànics no hagin aconseguit desenroscar els caragols de la seva roda davantera. Amb cara de pomes agres no ha tingut més opció que desencaixar el volant i sortir del seu monoplaça cap al box. Un final agredolç per a l'escuder de Hamilton en un dia en què l'escuderia alemanya ha de fer molta anàlisi i autocrítica.

Classificació final del GP de Mònaco de F1
stats