Esports 30/07/2014

Cases demana la imputació de Bartomeu

El soci xifra en 46 milions el perjudici causat pels directius en el cas Neymar

A.l.
2 min
Jordi Cases i el seu advocat, Felipe Izquierdo, en una roda de premsa al mes de gener.

BarcelonaLa petició està feta i ara la decisió és del jutge Pablo Ruz, l’encarregat de decidir durant les pròximes setmanes si imputa el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i el vicepresident econòmic, Javier Faus, pel cas Neymar. Segons les parts consultades, tot apunta que al setembre se sabrà si el Barça torna a tenir un president imputat.

Després de dos dies de reflexió, i d’estudiar atentament les possibilitat legals del cas, el soci Jordi Cases va decidir ampliar la querella als dos directius. L’escrit de 18 pàgines es va presentar divendres a l’Audiència Nacional, on, tot just tres dies abans, el dia 22, havien declarat l’expresident Sandro Rosell i el director general del Barça, Antoni Rossich.

Després de la magnitud que va agafar el cas arran de la dimissió de Rosell i de la forta pressió social i mediàtica a què va ser sotmès, Cases va decidir adoptar una posició passiva en el procés judicial. Ara, però, a través del seu advocat, Felipe Izquierdo, el soci blaugrana torna a agafar la iniciativa, i sol·licita al magistrat que ampliï la querella. La raó: Cases no vol que el que es pugui derivar del cas que instrueix Ruz -sancions i multes- ho acabi pagant el Barça -imputat com a persona jurídica-, i amb aquest nou moviment pretén que siguin Faus, Bartomeu i Rosell els que se’n facin càrrec. “El soci del Barça no ha de pagar cap euro a Hisenda. Ho han de fer els directius que han fet la gestió”, explicava ahir Felipe Izquierdo.

A l’escrit lliurat a Ruz, l’advocat posa un exemple curiós: “Si Bartomeu surt de les oficines amb un cotxe del club, es posa a 200 km/h i els agents de trànsit l’aturen, qui en serà el responsable?” Cases xifra el perjudici que han causat els directius al Barça per la seva “administració deslleial” com a conseqüència del presumpte delicte fiscal en 46 milions. “Rosell, Bartomeu i Faus han de ser declarats responsables civils solidaris” i “restablir” aquesta quantitat, argumenta l’escrit.

Al Barça mostren cautela i fermesa. Javier Faus va deixar clar que no “dimitirà” pel cas Neymar i va afegir que senten “molta tranquil·litat, des del punt de vista processal i judicial”.

stats