FUTBOL
Esports 31/05/2014

El gest d'un jugador del Celtic amb un nen amb síndrome de Down emociona el futbol escocès

Samaras va fer la volta d'honor després de guanyar la lliga amb el menut Jay, de 10 anys, als braços

Toni Padilla
2 min

BarcelonaUn gest del jugador del Celtic Georgios Samaras ha emocionat el món del futbol britànic. Al final del darrer partit de lliga del Celtic de Glasgow, ara fa dues setmanes, el club va celebrar sobre la gespa haver aconseguit el títol de lliga. Durant la volta d'honor, el tècnic Neil Lennon es va acostar a la banda per donar la medalla de campió a Jay, un nen de 10 anys am síndrome de Down. El petit Jay, de Lurgan (Irlanda del Nord), era a la graderia amb el seu pare, gran aficionat del Celtic, el club més popular entre la comunitat catòlica d'Irlanda del Nord. El gest s'ha anat fent popular a les xarxes i avui el Celtic ha parlat amb el pare del nen a la seva web.

El gest de Lennon (no és el primer cop que regala a un aficionat una medalla de campió) va emocionar el pare del nen. El jugador grec Giorgios Samaras es va acostar, va agafar el petit Jay i va fer la volta d'honor amb ell. "El Samaras coneixia el Jay de quan el Celtic va jugar a Belfast. Llavors ja el va pujar a l'autocar de l'equip, el va fer molt feliç. Però em vaig quedar glaçat quan durant les celebracions el va venir a buscar. Se'n va recordar i el va portar per la gespa. El van entrevistar a la televisió i ell duia el Jay. Aquest gest ha permès a molta gent canviar la percepció que tenien dels nens amb síndrome de Down. Ara el Jay és un heroi pel carrer. Aquest gest i el suport del Celtic a la causa dels nens amb aquesta malaltia és magnífic", ha declarat el pare a la web del Celtic.

Curiosament, tant Lennon com Samaras deixen el club aquest estiu. "No tinc gaire clar com explicar al Jay que el Samaras se'n va". Preguntat per aquest fet, el jugador grec ha dit que "no dono importància al que digui la gent. Ja coneixia el Jay i volia que s'ho passés bé amb nosaltres. Volia fer feliç el nen sense pensar si després milers de persones veurien el gest".

stats