FUTBOL - PREMIER LEAGUE
Esports 05/10/2015

El Chelsea i The Special One, a la corda fluixa

Els londinencs sumen vuit punts en vuit partits de lliga i José Mourinho està en el seu pitjor moment

Gonzalo Romero
2 min
El Chelsea i The Special One, a la corda fluixa

BarcelonaAl mal temps Mourinho hi respon amb fatxenderia. “Si els dirigents del Chelsea decideixen destituir-me, estaran acomiadant el millor entrenador que ha tingut mai aquest club”, va dir després de perdre a casa davant del Southampton (1-3). El portuguès va oferir una demostració de com conviure amb el risc i emmascarar -infantilment- una situació espinosa. Però els fets deixen clar que els conceptes derrota, feblesa defensiva i inactivitat atacant estan fermament arrelats a Stamford Bridge des de fa jornades.

La desfeta d’aquest cap de setmana no ha fet més que agreujar una situació que comença a ser crítica. Els londinencs només han sumat vuit dels vint-i-quatre punts possibles a la Premier League, i ja acumulen quatre derrotes (Southampton, Manchester City, Crystal Palace i Everton) i dos empats (Swansea i Newcastle). El seu mal inici de temporada també s’ha traslladat a la resta de competicions. L’Arsenal va obrir escletxa superant els campions anglesos a la Community Shield (1-0), la primera vegada que Arsène Wenger superava José Mourinho -una dada més emocional que esportiva però amb una notable rellevància per a l’entrenador portuguès-. A Europa, els blues van debutar a la Lliga de Campions amb victòria davant el Maccabi Tel Aviv, però dimarts van caure a Porto.

Mourinho, conegut pel sobrenom The Special One per la seva actitud guanyadora, que segons l’afició del Chelsea va canviar el rumb del seu actual club, no hi entén de vaixells a la deriva. “Si volen que marxi, m’hauran d’acomiadar, jo no penso renunciar. No hi ha manera que dimiteixi. Vull el millor per al meu club, i la solució és que jo segueixi aquí”, va assenyalar Mourinho després de rebre tres gols com a tècnic local a Stamford Bridge per primera vegada. El capità John Terry, cara visible del club londinenc i del futbol anglès, va fer públic el suport de la plantilla al seu líder: “Si algú ens pot treure d’aquest embolic és José Mourinho. Prescindir d’ell seria un greu error. Confiem en ell”, va assegurar.

El repte més gran

El repte del portuguès de recuperar la millor versió del vigent campió de la Premier no és precisament senzilla, ja que tenen el descens a tocar i són lluny de les posicions europees. De fet, cap equip en la història de la competició anglesa que tingués vuit punts en les primeres vuit jornades ha acabat entre els quatre primers de la Lliga. “Fa tres mesos érem tots junts a l’autobús celebrant els nostres títols, així que crec que ara ens toca mantenir-nos junts als llocs baixos de la lliga -va reivindicar Mourinho-. Crec que al desembre, al gener, al febrer, serem entre els quatre primers. Ser campions serà molt, molt difícil. Però crec que acabar entre els quatre primers és factible”.

stats