RCD Espanyol
Esports 09/12/2021

Chen Yansheng: “Un cop assolim la permanència, no fixarem cap sostre”

L'Espanyol aprova uns comptes que li permeten "no vendre jugadors per necessitats econòmiques"

3 min
Chen Yansheng, durant el discurs que ha precedit la junta d'accionistes de l'Espanyol

Primer la permanència, després, el que sigui possible. El propietari i president de l’Espanyol, Chen Yansheng, ha deixat clar davant dels accionistes del club que no vol fixar “cap sostre” esportiu a un projecte que ha tornat a Primera amb l’ambició de quedar-s’hi. “Primer cal assolir com més aviat millor la permanència. I a partir d’aquí, lluitar pel màxim”, ha apuntat l’empresari xinès, que malgrat que no ha volgut desviar-se del missatge d’”humilitat”, ha evidenciat el seu compromís per ajudar al club a créixer les pròximes temporades en tots els terrenys, tant social, econòmic com esportiu. 

“Cal ser fred per analitzar les situacions que es donen, i a vegades la immediatesa amb què s’analitzen els resultats resulta errònia. Estem en la direcció correcta per seguir creixent”, ha aclarit, en resposta a les preguntes d’alguns accionistes que li han demanat per quins objectius esportius ha de lluitar l’Espanyol en el futur a mitjà i llarg termini. El director general de l’entitat, José María Durán Farré, ha complementat la resposta de Yansheng assegurant que “mai havia vist un projecte tan seriós a l’Espanyol”, i anticipant que el club està agafant un rumb amb una visió a mitjà i llarg termini que li ha de permetre “millorar els seus límits històrics”. 

La posició financera del club li permet “no vendre per necessitat i poder establir una estratègia de compravenda”, segons ha apuntat Durán. Segons han apuntat des de la cúpula directiva, el club podrà escollir les opcions de venda de jugadors “més convenients” per als seus interessos. El director general, de fet, ha recordat que, gràcies a l’ampliació de capital aprovada aquest mes de juny, l’Espanyol va evitar vendre “un parell de jugadors” l’estiu del 2020. “Entre tots ens vam conjurar per convèncer el president, cosa que no va ser gaire difícil, per tal d’afrontar el curs a Segona. L’ampliació de capital va consolidar el nostre patrimoni esportiu”, ha afegit. Durán ha insistit en el compromís de Rastar: “L’han demostrat en els moments dolents, i això ha permès tenir un Espanyol més fort”, ha anotat. 

Yansheng, que ha afirmat que l’Espanyol està ara “més ben preparat que mai per afrontar els reptes de present i de futur”, ha assegurat haver après dels errors comesos i ha desitjat que el primer equip femení pugui seguir aviat el camí del masculí i torni a l’elit “com més aviat millor”. 

Els accionistes han aprovat els comptes de l’exercici 2020-21 amb una xifra de vots a favor del 99,99%. A la junta hi han assistit accionistes que representen el 99,65% del capital social amb dret a vot. La cita ha sigut telemàtica, però el club ha manifestat la voluntat de poder tornar a un format presencial o híbrid quan la situació pandèmica ho permeti. 

Els comptes presentats reflecteixen una caiguda dels ingressos ordinaris de 98 a 50 milions d’euros, justificada sobretot per la disminució dels drets televisius i dels patrocinis, i també pel fet de tenir l’estadi tancat. Això va comportar una rebaixa del cost de la plantilla de 55 a 33 milions (la despesa total en personal va baixar de 69 a 48 milions). El límit salarial per a la temporada en curs (2021-22) queda fixat en 77 milions d’euros. 

A la junta també s’ha aprovat la renovació, per als pròxims cinc anys, del conseller i vicepresident primer, Wang Hongyuan, que ocupa aquest últim càrrec des del juliol del 2020, quan va substituir Carlos García Pont. 

Adscrits a l’acord Lliga-CVC

L’Espanyol ha ratificat l'adscripció a l’acord establert entre la Lliga i el fons d’inversió CVC, un suport condicionat a la seva aprovació, aquest divendres 10 de desembre, de l’assemblea de la Lliga per un mínim de clubs. L’entitat blanc-i-blava rebrà 78 milions si l'acord tira endavant. El club els destinarà a diversos conceptes, des de cancel·lar deute (el deute net ha baixat 57 milions en els últims dos anys, de 77 a 20) i a finançar nous projectes, com ara millorar l’estadi i l’experiència dels seguidors, reforçar la digitalització o construir una nova ciutat esportiva.

Durán ha defensat que l'acord amb CVC "és la millor opció pel club". A més, ha aclarit que els advocats del club han revisat a fons la desena de contractes que caldria firmar i en el cas que els tribunals acabessin inhabilitant aquesta operació, es preveu un mecanisme legal de devolució dels diners que s'haguessin facilitat fins al moment d'una forma "no disruptiva" pels clubs.

stats