TOUR 2016
Esports 09/12/2014

El Tour 2016 s'iniciarà des del Mont Sant-Michel, al nord-oest francès

El començament de la ronda francesa estarà marcat pel vent i la mitja muntanya

Efe
2 min
Beauvais, Prudhomme i Legrand, durant la presentació de l'etapa inicial del Tour 2016 a Mont Saint-Michel / JACKY NAEGELEN / REUTERS

Mont Saint-Michel (França)El Mont Saint-Michel, l'abadia medieval que sorgeix de l'aigua al nord-oest francès, el segon lloc més visitat del país després de la torre Eiffel, acollirà el 2016 la sortida del Tour de França, amb dues primeres etapes marcades pel vent marí i la mitja muntanya, han indicat aquest dimarts els organitzadors. "Un inici monumental", ha clamat el director de la cursa, Christian Prudhomme, durant la presentació de la sortida al Mont Saint-Michel.

Després de dos inicis a l'estranger, al nord d'Anglaterra el 2014 i a la ciutat holandesa d'Utrech l'any següent, el Tour tornarà a les seves arrels en un departament que no havia iniciat la carrera. Ansiós de trobar paisatges majestuosos, de postals que serveixin per vendre el turisme tant o més que d'escenari ciclista, la ronda francesa s'apropiarà el 2 juliol 2016 d'un dels llocs més esplendorosos de la seva geografia. El Tour ja va marcar el Mont Sant-Michel l'any 2012, en la seva centèsima edició, quan l'històric lloc va albergar una contrarellotge en què el britànic Chris Froome va basar la seva victòria final. "Aquelles imatges segueixen en la nostra retina i hi havíem tornar", ha afirmat Prudhomme.

En aquells dies estaran acabades les obres que envolten el lloc, destinades a substituir l'actual carretera que uneix la muntanya amb el continent per una passarel·la que permet el pas de l'aigua, el que atorgarà de nou el seu caràcter insular al lloc quan la marea està alta. La primera etapa de 188 quilòmetres s'iniciarà des de l'afable lloc de retir dels monjos medievals per acabar a Utah Beach, a la localitat de Sainte-Marie-du-Mont, un dels escenaris del desembarcament aliat de Normandia el 6 de juny de 1944. Serà una etapa essencialment plana, vorejant la costa atlàntica francesa en què només el vent podrà evitar una arribada massiva i que el primer mallot groc de l'edició recaigui en un "sprinter".

Escenari totalment diferent el de la segona jornada, en què els organitzadors proposen un primer contacte amb la muntanya i una arribada en alt, al cim de La Glacerie, tres quilòmetres d'ascensió amb trams de fins al 14 per cent de desnivell.

Prudhomme ha assenyalat que "el Tour ha de ser un equilibri en el qual tots els ciclistes tinguin terreny per mostrar el seu talent" i en aquestes dues primeres etapes volen barrejar aquest esperit. De la tercera etapa els organitzadors només han revelat que començarà a Granville i que abandonarà el departament de la Manche, però per conèixer el seu destí i perfil caldrà esperar a la presentació del recorregut el 20 d'octubre vinent.

stats