Ciclisme
Esports Ciclisme 29/05/2022

El ciclisme català femení es reivindica a la reVolta amb un gran paper del Massi-Tactic

Mireia Benito acaba segona per darrere de l'alemanya Clara Koppenburg

2 min
El ciclisme català femení es reivindica la Revolta amb un gran paper del Massi-Tactic

Sant Cugat del VallèsEl ciclisme català femení s'ha reivindicat amb la tercera edició de la reVolta, la principal cursa de la temporada a Catalunya. La prova, amb sortida i arribada a Sant Cugat del Vallès, ha vist com l'alemanya Clara Koppenburg (Cofidis) era la més ràpida de les 83 corredores amb un temps de 2:49:27. Malgrat el triomf de Koppenburg, una de les favorites, les grans protagonistes han sigut les corredores de l'únic equip català professional, el Massi-Tactic.

Les ciclistes han afrontat un recorregut de 97 quilòmetres per les comarques del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l'Anoia i el Penedès i passant pels ports de l'alt de Capçuda i l'alt de la Creu d'Aragall, amb dos esprints intermedis a Piera i a Corbera de Llobregat. La mexicana Andrea Ramírez (Massi-Tactic) ha atac en solitari ja de sortida, però Clara Koppenburg l'ha enxampat demostrant així la seva superioritat. De fet, la gran novetat d’enguany era la presència del Cofidis Women’s Team, que en el seu primer any com a UCI Women’s Continental Team ja porta dues victòries. Ramírez, després de l'esforç fet, ha vist com era superada per altres corredores amb un podi final on ha brillat la catalana Mireia Benito (2:52:17), acompanyada per la seva companya d'equip al Massi-Tactic, la polonesa Aurela Maria Nerlo (2:53:55).

Mireia Benito, corredora de Llorenç del Penedès, s'ha tret l'espina de la passada edició, quan va ser quarta i va quedar fora del podi. "Estic molt contenta tant en l'àmbit personal com per l'equip, i és que la companyonia que tenim ens permet anar sumant cada vegada més resultats. Aquestes curses tenen una gran participació, i cada vegada tenen més nivell, i és una gran oportunitat per potenciar el ciclisme femení", ha explicat Benito. El Massi-Tactic ha dit adeu aquesta temporada a Belén López, que es retira i ha rebut un homenatge al final de la cursa.

Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya, s'ha mostrat satisfet amb la feina realitzada des de Sant Cugat: "En fem una valoració molt positiva. Per una banda, hem arribat a tenir una gran relació amb l'Ajuntament i, esportivament, vam apostar per portar bons equips perquè donessin espectacle i així ha estat. Esperem que l'any vinent puguem tornar a Sant Cugat amb l'objectiu de fer una reVolta més internacional i en què participin més equips de la categoria continental".

stats