Ciclisme
Esports Ciclisme 10/05/2022

Juanpe López viu el seu dia de glòria vestint-se de rosa a l'Etna

L'andalús aconsegueix el liderat del Giro en una etapa en què els favorits reserven energies pensant en el futur

2 min
Juanpe López viu el seu dia de glòria vestint-se de rosa a l'Etna

BarcelonaL'andalús Juan Pedro López (Trek-Segafredo) va enfilar-se a l'Etna per baixar vestit de rosa. El jove sevillà va pispar la maglia rosa al neerlandès Mathieu van der Poel en la quarta etapa del Giro, la primera en terres italianes després dels tres primers dies a Hongria. Era la primera gran etapa de la cursa, amb l'ascens al volcà sicilià, però els favorits s'ho van prendre amb calma, conscients que és una cursa de tres setmanes i queden moltes rampes per pujar. L'etapa la va guanyar l'alemany Lennard Kämna (Bora), que per moments va semblar que pactava amb López què calia fer. A falta de dos quilòmetres, Kämna va enxampar el ciclista espanyol i van xerrar durant uns moments, com si fossin unes converses de pau: per a tu l'etapa i jo em quedo la general. Dit i fet, tot i que López va combatre per l'etapa.

La quarta etapa del Giro, un recorregut de 166 quilòmetres per l'illa de Sicília, entre Avola i Nicolosi, va significar l'abandonament de Miguel Ángel Superman López, que es va retirar per una lesió de maluc, després de veure's involucrat en una caiguda als primers quilòmetres. El colombià és la primera víctima de pes d'una cursa en què els favorits segueixen amagats en un segon pla, tot i que el neerlandès Tom Dumoulin també va perdre uns quants minuts. "M'he rebentat a la pujada", explicaria.

L'Etna, imponent

L'etapa es va animar gràcies a un valent atac de l'italià Stefano Oldani (Alpecin-Fenix), que va rodar el tram final de l'etapa sol, i va arribar a l'Etna somiant en fer el cim sol. No va tenir sort, però. L'ascens és llarg, dels que et castiguen, mentre vas enfilant-te per unes carreteres que t'expliquen la història d'una illa bella i tràgica, on la vida i la mort solen ser veïnes. Abans del tram final, on la terra volcànica i la neu s'uneixen, l'Etna és ple de viles precioses i vinyes de bon vi. Els plaers i el dolor, en un cicle que es regenera i encaixa amb el patiment i joia del ciclisme.

La classificació general la lidera ara Juan Pedro López, que avantatja en 39 segons Kämna. El tercer és l'estonià Rein Taaramäe (Intermarché), a 58; el quart, el britànic Simon Yates, a 1:42, i el cinquè, el belga Mauri Vansevenant, a 1:47. López és el primer espanyol des d'Alberto Contador el 2015 a vestir de rosa a Itàlia. I podria defensar el lideratge en una cinquena etapa ideal per als esprínters que acabarà a Messina, la ciutat de Vincenzo Nibali, el gran heroi local, que ahir no va poder atacar a l'estar fora de forma.

stats