Ciclisme
Esports Ciclisme 10/02/2023

Mor atropellada per un camió una de les grans promeses del ciclisme estatal

Estela Domínguez estava a punt de debutar en un equip de carretera professional i estudiava relacions laborals a Salamanca

ARA
2 min
Estela Domínguez després de guanyar un certamen.

BarcelonaEl món del ciclisme plora la mort d'Estela Domínguez dijous al vespre després de ser atropellada per un camió mentre s'entrenava a Salamanca. L'esportista de Valladolid, de 19 anys, rodava al polígon de Villares, a la ciutat castellana. El sinistre va passar en la cruïlla de l'autovia A-62 amb la carretera N-620, segons informen diversos mitjans locals.

L'accident es va produir quan passaven dos quarts de set de la tarda. Poc després, l'operatiu de la Guàrdia Civil i d'urgències es va posar en marxa per intentar salvar la vida de Domínguez, però els sanitaris de l'UVI desplaçada al lloc dels fets només van poder confirmar la mort de la ciclista. Segons s'apunta a El Norte de Castilla, el motiu de l'atropellament va ser que el conductor del camió va ser enlluernat pel sol de la tarda i, per tant, no va poder veure Domínguez a la calçada.

La ciclista era una ferma promesa del panorama estatal. Tot just havia acabat en setena posició al campionat d'Espanya de ciclocròs, disputat fa unes setmanes a Vic, fet que va provocar que la Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC) la convoqués per disputar la Copa del Món. Domínguez es trobava a Salamanca cursant la carrera universitària de relacions laborals i compaginava els estudis amb la pràctica ciclista professional. De fet, estava a punt d'estrenar-se a la carretera amb l'equip Sopela Women's Team, que tot just l'havia sumat a les seves files.

La malaurada esportista formava part d'una nissaga de ciclistes, ja que era filla de l'excorredor Juan Carlos Domínguez, que a finals dels 90 i a començaments del segle va competir a les principals rondes amb els equips Banesto, Kelme o Phonak. En els seus últims anys com a professional, va coincidir a l'asfalt amb Alejandro Valverde, que a través de les xarxes socials ha mostrat el seu condol amb la mort d'Estela Domínguez. "No hi ha paraules que serveixin per a una cosa així. Tot el meu afecte als familiars i éssers estimats. I especialment al seu pare, amb qui vaig compartir pilot en els meus primers anys", va piular l'exciclista murcià.

stats