Ciclisme
Esports Ciclisme 24/05/2022

Els vells rockers animen l'etapa del Giro al Mortirolo

Almeida perd temps i el txec Jan Hirt s'imposa en una de les etapes més dures d'aquesta edició de la cursa

2 min
El txec Jan Hirt ha guanyat l'etapa del Giro del Mortirolo

BarcelonaPassen els dies, s'acosta l'arribada final d'aquest diumenge a Verona i el Giro d'Itàlia continua ben obert. Bona notícia, perquè serà emocionant. Ara bé, la prudència dels favorits ha convertit una etapa amb un cartell atractiu en una petita decepció. La 16a etapa podia ser l'etapa reina d'aquesta edició de la cursa, ja que arribava després d'una jornada de descans i tenia l'ascens al Mortirolo, un d'aquells cims que només pronunciar-se el seu nom provoca emocions. Tocava pujar per la part menys dura del cim on el 1994 el món va enamorar-se de Marco Pantani, però l'etapa continuava després pels Alps amb l'ascens a Valico di Santa Cristina i l'arribada final a Aprica. En total, 202 km i 5.250 metres de desnivell acumulat, però a la general el gran canvi ha sigut que Hindley ha retallat quatre segons i Almeida n'ha perdut 10. Poca cosa.

La glòria ha acabat en mans del txec Jan Hirt (Intermarché), un dels protagonistes de l'etapa del dia, quan un grup de corredors han atacat ja abans del Mortirolo. Hirt, que aquest any havia guanyat en un escenari totalment oposat, el Tour d'Oman, ha deixat els seus companys de fuga a temps i ha resistit després la persecució del neerlandès Thymen Arensman (DMS), que ha entrat a 7 segons després de retallar-li al txec un minut a les rampes de Valico di Santa Cristina. Els favorits han arribat juntets a 1:24, en una jornada en què ha emocionat veure la capacitat de lluita de veterans com el murcià Alejandro Valverde (Movistar), que amb 42 anys ha sigut cinquè i ja és desè a la classificació general, o el sicilià de 37 anys Vincenzo Nibali (Astana), que s'enfila a la cinquena posició de la general i supera el seu compatriota Domenico Pozzovivo, de 39 anys. Entre els 10 primers classificats, tres homes tenen més de 37 anys. Vells rockers que han atacat avui, amb Nibali deixant-s'hi l'ànima l'any en què ha anunciat que es retira del Giro. El Bala Valverde, per la seva banda, ha entrat amb els favorits, després d'aspirar a tot.

A l'espera de veure atacs entre els favorits, doncs, les distàncies es retallen segon a segon. I l'australià Jai Hindley (BORA) ha aprofitat l'arribada per ser tercer a l'etapa i sumar quatre segons de bonificació que li permeten quedar a tot just tres segons del líder, l'equatorià Richard Carapaz (INEOS). El portuguès João Almeida (UAE) continua tercer, però una mica més lluny després de perdre temps en l'últim ascens. Ara és 44 segons de Carapaz, per davant del basc Mikel Landa (Bahrein), que és a 59 segons del liderat. Aquest dimecres la dissetena etapa tindrà lloc entre Ponte di Legno i Lavarone, amb 168 km de recorregut i dos ports especials que poden servir per a nous atacs.

stats