Atletisme
Esports 13/03/2015

Els 5 consells d'última hora per córrer la Marató de Barcelona

Aquest diumenge (8.30 hores, TV3) es disputa la 37a edició de la prova, que aquest any comptarà amb 19.200 participants

àlex Gozalbo
2 min
Recorregut de la Zurich Marató de Barcelona / @maratobarcelona

BarcelonaAquest diumenge (8.30 hores, TV3) es disputa la 37a edició de la Zurich Marató de Barcelona, una prova que aquest any comptarà amb 19.200 participants. Si has fet l'entrenament necessari, has passat un reconeixent mèdic, tens el material adequat i has recollit el teu dorsal, tan sols et queda recordar aquests 5 consells d'última hora:

1. Repassar el recorregut i les normes

La prova comença i acaba a l'avinguda Maria Cristina, però convé estudiar el recorregut amb calma per decidir on convé regular forces i memoritzar els punts d'avituallament. L'estratègia és clau. David ha publicat al seu blog un estudi molt complet i Matías Castañón ha recorregut el traçat amb una càmera de vídeo. El reglament és senzill, però convé recordar que els participants han d'accedir al guarda-roba ja canviats i amb temps per evitar les cues d'última hora.

2. Descarregar-te l'aplicació oficial

L'aplicació de la Zurich Marató de Barcelona, que permet seguir 'online' la posició de cada atleta, acumula més de 6.000 descàrregues. Serveix per a dispositius iOs i Android. Descarrega-la a l'Apple Store o a Google Play.

3. Menjar hidrats de carboni

Menjar hidrats de carboni abans de la cursa és bàsic i alguns dels corredors participaran aquest dissabte en la Pasta Party (de 12 a 16 hores). És un acte que té lloc al recinte de l'Expo Sports, en el qual es reparteixen plats de pasta a totes aquelles persones que l'endemà participaran a la Marató.

4. Buscar una bona 'playlist'

Hi ha gent que prefereix córrer amb música i gent que s'estima més fer-ho sense per viure millor l'ambient de la cursa. Si ets dels primers, Spotify té un grapat de llistes per ajudar-te a passar quilòmetres. Una de les que compta amb més seguidors és aquesta.

5. Apuntar-te a una causa solidària

El 'Run for Charity' ha arribat amb força a la Zurich Marató de Barcelona. 'El meu gra de sorra' ha reunit desenes de projectes solidaris. Apuntar-se a alguna d'aquestes iniciatives té un valor doble, ja que contribueixes a una causa justa i tens una motivació extra per aconseguir el teu objectiu a la cursa.

stats