MOTOR
Esports 06/05/2016

El Circuit s’aferra a l’impacte econòmic de la F-1

Una assistència massiva d’aficionats alleujaria la part de diners públics que s’han de pagar per garantir la continuïtat del Gran Premi a Catalunya

Martí Molina
1 min
Imatge del Circuit de Barcelona-Catalunya

BarcelonaEl Circuit de Barcelona-Catalunya va deixar un impacte econòmic al territori de 340 milions d’euros i, d’aquests, 163 es van generar com a conseqüència de la Fórmula 1. És per aquest motiu que els gestors del Gran Premi defensen amb ungles i dents que la prova de la categoria reina de l’automobilisme segueixi disputant-se anualment al traçat de Montmeló malgrat que s’hagi de pagar un cànon milionari.

Ahir es va presentar el Gran Premi, que es disputarà al Circuit per 26a vegada consecutiva. “Tota una fita”, assegurava Vicenç Aguilera, president del consorci. “La F-1 és un motor econòmic i projecta Catalunya al món”, afegia el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. El traçat té pactada la continuïtat fins al 2019 però amb unes condicions “difícils de complir”, tal com reconeixen des dels despatxos nobles de Montmeló. Una manera de garantir la continuïtat seria una assistència massiva d’aficionats, ja que vendre més entrades alleujaria la part de diners públics que s’han de pagar. A falta de 10 dies s’han venut 1.800 entrades menys respecte de l’any passat.

stats