Waterpolo
Esports 16/04/2022

El CN Sabadell continua regnant al waterpolo femení i suma una nova Lliga

L'equip de David Palma s'ha imposat al Mataró per 10-7 en el tercer partit de la final

El CN Sabadell, campió de la Lliga de waterpolo.

BarcelonaLes tres últimes finals protagonitzades per l’Astralpool CN Sabadell i el CN Mataró les havien guanyat les maresmenques. Però, quan arriben els dies més importants, el gen competitiu del Sabadell continua un pas per davant. “Arribàvem cansades i amb lesions. El que han fet aquestes jugadores és increïble”, deia David Palma, entrenador d'un Sabadell que va sumar la seva 19a Lliga Femenina de waterpolo, la segona de manera consecutiva. Si fa uns anys el Mediterrani era el gran rival de les sabadellenques, en els últims anys l’aposta decidida pel waterpolo femení del Mataró ha creat una rivalitat que ha elevat el nivell del joc. “Cal agrair el que ha fet el Sabadell aquests anys. Elles han fet millor els altres, han marcat camí”, admet Dani Ballart, tècnic del Mataró, que va ser jugador del Sabadell masculí en el seu moment. “El pas endavant del Mataró ens ha fet treballar més de valent, ens ha motivat molt”, admet Palma.

Per al Mataró, aquesta era l’oportunitat de guanyar la Lliga a la piscina, ja que la primera, la del 2020, la va guanyar perquè liderava la fase regular quan va arribar la pandèmia. A Sabadell no va agradar que es declarés un nou campió sense jugar els play-off, una ferida que encara cou. “A la piscina, el Sabadell fa anys que no perd una final de Lliga”, admet Judith Forca, una de les millors jugadores que han sorgit de l’escola del CN Sabadell. L'última va ser la de l’any 2010 amb el Mediterrani, de fet. Però aquest any el Mataró arribava a la final optimista, després de guanyar 4 dels últims 5 duels oficials a les vallesanes, entre els quals les finals de la Supercopa d’Espanya, la Copa de la Reina i la Copa Catalunya. A més, el Mataró havia descansat més, ja que s’havia desfet del Terrassa a les semifinals en dos partits. El Sabadell n'havia necessitat tres per superar un Mediterrani que gairebé les va eliminar. Però, a la final, el caràcter de les vallesanes s’ha imposat: van guanyar el primer partit a casa, van perdre el segon divendres a Mataró en els punts de penal i han controlat el tercer en una piscina de Can Llong de Sabadell plena de gom a gom, amb un gran primer temps en una final que no s’ha escapat de les polèmiques. El Sabadell, enfadat per l’arbitratge del segon partit, en què els van expulsar 10 jugadores; el Mataró, molest per les poques entrades que els van cedir inicialment per a l'últim partit. Les parades de la portera internacional Laura Ester, així com els quatre gols d’Irene González, han permès al Sabadell derrotar les maresmenques per 10-7. La bona defensa sobre Anni Espar, la gran estrella del Mataró, ha sigut clau per deixar el títol a casa.

Sabrina van der Sloot, Irene González i Maggie Steffens han marcat el camí en un primer quart en què Laura Ester ho ha parat tot. De fet, el Mataró ha tardat molt a poder superar-la, gràcies a un primer gol de Bella Markoch. Irene González i Nona Pérez, però, han permès al Sabadell escapar-se fins a un 5-1 molt perillós. L'equip de Dani Ballart, amb gols de Sílvia Morell i Clara Cambray, ha pogut acostar-se al Sabadell una mica abans del descans (6-3). Nona Pérez ha fet l'últim gol sabadellenc a la primera part. Al tercer quart, Irene González i Judith Forca gairebé han sentenciat (8-3), amb la defensa local aturant la gran estrella visitant, Anni Espar. Simone van de Kraats ha fet el 8-4 de penal, abans d'un últim quart en què els gols d'Irene González i Sabrina van der Sloot han sigut suficients per mantenir ben lluny un Mataró que ha caigut amb el cap alt gràcies a dos gols de Simone van de Kraats i l'únic avui d'Anni Espar.

Després de perdre la final de la Champions a Grècia davant 2.000 aficionats de l’Olympiacos, el Sabadell es va trobar contra les cordes a les semifinals, però ha pogut defensar el títol de Lliga, malgrat els problemes físics de la capitana Maica García i el cansament per haver jugat més partits, ja que les maresmenques van caure abans de les fases finals de l’Eurolliga. El Mataró, equip en què dues de les millors jugadores, la sempre competitiva Anni Espar i Sílvia Morell, tenen passat al Sabadell, ha sumat un nou subcampionat a les ordres de Dani Ballart. En els últims sis anys ha guanyat una Lliga, dues Copes, dues Supercopes i la Copa de la LEN i s’ha confirmat com el gran rival d’un Sabadell que ha omplert Can Llong de gom a gom per demostrar que continuen sent la capital del waterpolo femení. I tot en un any en què l’equip masculí també ha fet història al guanyar la Copa de la LEN europea. A Sabadell, cal no oblidar-ho, es va construir la primera piscina de l’Estat. Més de 100 anys de tradició i d’història que no s’aturen.