MOTOR - DAKAR 2016
Esports 09/01/2016

Competir al Dakar ‘pendent’ de la parella

Laia Sanz viu el seu primer Dakar amb el seu company, Pedro Bianchi Prata

Nuria García
3 min
Competir al Dakar  ‘pendent’ de la parella

BarcelonaLaia Sanz viu aquest any el seu sisè Dakar i té l’honor d’haver acabat totes les edicions del ral·li en què ha participat. Després d’acabar el de l’any passat en la novena posició, la catalana intenta treure’s de sobre la pressió quan la gent li insinua que aquest cop ha d’acabar entre els cinc primers. A ella, amant dels reptes, li agrada superar-se sempre, però també és conscient de les dificultats d’un ral·li com el Dakar i dels rivals que es trobarà a la pista.

Aquest any, però, al marge de tenir el suport del seu equip -el seu mecànic, Alberto Tomé, i Virginia Gómez, assistent de la pilot-, també té una altra ajuda: la del seu company sentimental, Pedro Bianchi Prata. El pilot portuguès, de 41 anys, disputa el seu vuitè Dakar, però és la primera vegada que coincideixen corrent el ral·li. L’any passat ja eren parella, però ell no va participar-hi. Així doncs, Laia Sanz viu un Dakar especial, diferent. “Quan vas sola, ja pateixes per algun amic pròxim, quan saps que li ha passat alguna cosa i no arriba al bivac. Però amb la parella, realment és diferent”, confessa, tot i que assegura que mentre dóna gas no té temps de pensar en ningú.

Laia Sanz i Pedro Bianchi Prata, durant un descans d'una etapa del Dakar / INSTAGRAM BIANCHIPRATA

Un cop tots dos han completat l’especial i es troben al bivac, es complementen: s’ajuden a preparar l’estratègia i el road-book de l’etapa de l’endemà. Bianchi Prata és mànager del seu propi equip, que també participa en aquest ral·li i, per tant, la gestió és un dels seus punts forts. El portuguès, aquest any, competeix amb una CRF Honda 450 que s’ha dissenyat ell i assegura que serà “un Dakar graciós” pel fet de competir amb la seva nòvia. “Puc assegurar que ella em guanyarà a la general, però intentaré ser més ràpid en alguna especial”, afegeix el portuguès, que, de moment, en les sis etapes que s’han disputat, encara no ha aconseguit la seva fita. Conegut com a Mister 30 per haver acabat tres Dakars seguits en la 30a posició, la seva millor classificació va ser l’any 2014, quan va ser 29è.

“Ell entén que tot això m’agradi tant i és molt important tenir al costat algú que et comprengui, no és fàcil”, apunta la pilot de Corbera de Llobregat, que va conèixer el pilot portuguès durant el Dakar del 2011.

Roma i Romero, el precedent

Nani Roma i Rosa Romero marxaran ben aviat cap a l'Argentina, on els esperen quinze dies d'emocions intenses.

Laia Sanz i Pedro Bianchi Prata no són la primera parella sentimental que disputa el Dakar. De fet, aquest any, n’hi ha més d’una. Nani Roma i Rosa Romero ja fa anys que deixen els seus fills -Abril, Júlia i Marc- amb els avis i marxen a l’aventura. Des que coincideixen (el primer cop va ser el 2006), ell competeix en cotxes i ella en moto: Roma ha guanyat dos Dakar (en motos el 2004 i en cotxes el 2014) i Romero va completar el ral·li l’any passat per primer cop.

Aquest any, a més, en la categoria de quads, també hi ha una altra parella: la formada pel bilbaí Eduardo Marcos i Covadonga Fernández, de Gijón.

Joan Barreda es queda sense opcions

Toby Price va ser el guanyador d’una sisena etapa del Dakar en què Joan Barreda va dir adéu a les opcions que tenia de victòria final. El pilot de Torreblanca va tenir problemes amb el motor de la seva Honda en l’inici de l’especial. Jordi Viladoms va completar l’etapa en la desena posició. El d’Igualada va acabar a 11 minuts i 9 segons del campió, just davant de Joan Pedrero, que va necessitar un segon més. Laia Sanz, per la seva banda, va finalitzar quinzena, a 13.58 de l’australià. En cotxes, el triomf va ser per a Stéphane Peterhansel, que es va situar líder de la prova.

stats