Futbol
Esports 05/09/2021

Brasil-Argentina, nou escàndol a la Conmebol

Agents sanitaris aturen el partit perquè quatre argentins que juguen a Anglaterra havien de fer quarantena

3 min
Aturat el partit entre Brasil i Argentina

Surrealisme en el partit entre el Brasil i l’Argentina de les eliminatòries sud-americanes de cara al Mundial de Qatar del 2022. En el minut sis de joc, responsables de la Vigilància Sanitària Federal del Brasil (Anvisa) van aparèixer sobre el terreny de joc per aturar el partit. Les autoritats sanitàries brasileres, que van arribar a l’estadi Arena Corinthians en cotxes camuflats, van interrompre el matx amb la intenció de detenir els quatre jugadors del conjunt argentí que juguen a la Premier League anglesa: Emiliano Buendía i Emiliano Martínez, de l’Aston Vila, i Giovani Lo Celso i Cristian Romero, del Tottenham; el primer era suplent, els altres tres estaven jugant. Els responsables sanitaris van demanar la deportació immediata dels futbolistes per l’incompliment de les mesures sanitàries del país. Tot l’equip, en resposta, va decidir abandonar el camp i va tancar-se als vestidors a l’espera que s’aclarís la situació.

Segons la normativa brasilera, tothom qui hagi estat a Anglaterra en els últims catorze dies cal que passi un confinament preventiu com a mesura de prevenció del covid, ja que el país forma part de la seva “llista vermella”, juntament amb l’Índia i Sud-àfrica. La selecció argentina, amb el permís de la Conmebol, portava ja tres dies a São Paulo per preparar el partit, sense (aparentment) cap notificació que això podia passar.Tot i les discussions entre els capitans Messi i Neymar i els responsables de les dues seleccions amb les autoritats, el partit ha acabat suspès a l'espera de com els jugadors argentins abandonaran l'estadi i, també, el país. Mentre l'autobús de la selecció marxava de l'Estadi Neo Química Arena de Sao Paulo, el conjunt brasiler s'ha quedat fent un entrenament sobre el verd tot i les cares d'incredulitat dels seus jugadors.

Incredulitat sobre la gespa

Segons els argentins, tant la FIFA com la Conmebol havien donat el vistiplau a aquests quatre jugadors argentins per disputar l’enfrontament, però els responsables sanitaris del país sud-americà van negar aquestes informacions. El president de l’Agència Nacional de Vigilància Sanitària, Antonio Barra Torres, va dir a la televisió brasilera Globo que a la delegació argentina se li havia notificat que els 4 jugadors havien d’estar-se aïllats a l’hotel seguint la legislació vigent al país. “Quan els fiscals i els agents de la policia van anar-ho a verificar a l’hotel, els van informar que els jugadors havien sortit”, va afirmar Barra Torres a la televisió.

Alguns mitjans apunten que les autoritats brasileres van esperar que comencés el partit per demostrar la seva força sobre de la Conmebol aturant l’enfrontament. “L’àrbitre i el comissari del partit elevaran un informe a la comissió disciplinària de la FIFA, la qual determinarà els passos a seguir. Les eliminatòries per a la Copa del Món són una competició de la FIFA. Totes les decisions que concerneixen la seva organització i desenvolupament són potestat exclusiva d’aquesta institució”, deia el comunicat de la Conmebol que confirmava la suspensió del partit.

“Escolta’m! Fa tres dies que som aquí i han esperat que comenci el partit?”, recriminava Leo Messi al responsable de les autoritats sobre la gespa amb gestos d’indignació i incredulitat. Tot i les discussions entre els capitans dels dos equips, Messi i Neymar, i els responsables de les dues seleccions amb les autoritats, el partit va acabar suspès a l’espera de com els jugadors argentins havien d’abandonar l’estadi i, també, el país. Mentre l’autobús de la selecció argentina marxava de l’Estadi Neo Química Arena de São Paulo, fortament escortat, el conjunt brasiler va quedar-se entrant a l’estadi, tot i les cares d’incredulitat dels seus jugadors.

stats