Cristiano aparca la selecció de Portugal per preparar la defensa

El davanter nega les acusacions de violació i lluitarà per netejar la seva imatge

Cristiano Ronaldo ha decidit aparcar temporalment la selecció portuguesa per centrar-se en la defensa que haurà d’afrontar conjuntament amb els seus advocats per les acusacions de violació per part de la nord-americana Kathryn Mayorga. El davanter del Juventus va ser exclòs ahir de la llista de Portugal per als dos duels que han d’afrontar el pròxim cap de setmana, dijous contra Polònia, en un duel de la Lliga de les Nacions, i diumenge contra Escòcia, en un amistós. “Hem acordat amb el jugador que no estaria en aquestes dues convocatòries, aquesta i la pròxima. No donaré detalls. Simplement, després d’una conversació, hem entès que no seria possible convocar-lo”, es va limitar a dir el seleccionador de Portugal, Fernando Santos, després de donar a conèixer els 25 jugadors citats. Ronaldo, per tant, tampoc s’unirà a la concentració amb Portugal del mes de novembre, quan jugarà dos duels més de la Lliga de les Nacions, contra Itàlia i Polònia.

Segons el diari Record, el jugador va parlar amb el president de la Federació Portuguesa de Futbol, Fernando Gomes, i amb Santos, i van coincidir que és millor que no sigui convocat per als pròxims partits. Ronaldo, però, els va aclarir que manté el seu compromís amb la selecció, tal com va ratificar Santos, que va deixar les portes obertes al seu retorn a la selecció: “No hi ha cap motiu que impedeixi a Ronaldo tornar a la selecció en un futur”. Gomes, a més, va expressar la seva “total solidaritat” amb el jugador “en un moment en què el seu bon nom i la seva reputació s’estan posant en dubte”. “Crec en la seva paraula, no només perquè defenso la presumpció d’innocència com a principi bàsic d’un estat de dret, sinó també perquè conec Ronaldo des de fa molts anys i soc testimoni del seu bon caràcter”, va afegir el president de la FPF.

La Juve i Nike, reaccions diferents

El Juventus va emetre un comunicat en què va destacar “la professionalitat i la seriositat” de Cristiano Ronaldo i va recordar que els fets denunciats es remunten a fa 10 anys i, per tant, no faran canviar l’opinió del club. Nike, en canvi, va reconèixer estar “profundament preocupada” i seguirà el cas de prop per decidir si retira el seu patrocini.

Ronaldo va ser acusat fa unes setmanes de violar el 2009 Kathryn Mayorga, que, segons va reconèixer el seu advocat, es va veure motivada a denunciar la presumpta agressió arran de l’èxit mediàtic de la campanya viral en contra dels abusos sexuals (#MeToo). “Aquest moviment i les dones que s’han alçat i han fet públics assetjaments sexuals li han donat molt valor”, va afirmar Leslie Stovall, l’advocat de Mayorga. Cristiano no va tardar a negar els fets. “Nego fermament les acusacions emeses contra mi. La violació és un delicte abominable que va en contra de tot el que soc i crec. Faré tot el possible per netejar el meu nom, per això m’he negat a alimentar l’espectacle mediàtic creat per persones que es volen promocionar a costa meva”, va escriure el jugador a les xarxes socials, en què també va deixar clar que té la “consciència neta” i que esperarà “amb tranquil·litat” els resultats de totes les investigacions.