FUTBOL SALA
Esports 26/04/2014

El Barça tomba el Dynamo de Moscou a la pròrroga (2-5) i es proclama campió de la UEFA Futsal Cup

El porter blaugrana Paco Sedano ha estat escollit MVP de la final

Marta Campderrós
El Barça Alusport celebra la seva segona UEFA Futsal Cup / SPORTSFILE

BarcelonaEl Barça Alusport s'ha proclamat campió de la UEFA Futsal Cup en derrotar el Dynamo de Moscou a la pròrroga (2-5). El conjunt blaugrana ha aconseguit el segon màxim títol continental de la història i ha reeditat el títol aconseguit a Lleida el 2012.

L'equip català ha dedicat el títol al seu company d'equip Ari Santos lluint samarretes amb el nom del brasiler durant la celebració de la copa.

Abans de començar la final s'ha fet un minut de silenci al pavelló Sarhadchi de Bakú i l'equip català ha portat crespons negres en memòria de Tito Vilanova.

Els jugadors del Barça han saltat a la pista amb l’objectiu clar: guanyar la seva segona UEFA Futsal Cup de la història. L'inici ha estat un anar i tornar per part dels dos equips, molt equilibrat, amb un ritme vibrant, digne de les grans finals europees.

Lin i Aicardo han buscat porteria en els primers minuts, però no han trobat la forma d'inaugurar el marcador. Qui no ha fallat ha estat Romulo que, al minut 9 i mig de joc, ha posat per davant l'equip de Faustino Pérez (1-0).

El gol del Dynamo ha descentrat per moments els de Carmona, que han abaixat la pressió sobre el seu rival. En aquest sentit, el porter del Barça Paco Sedano ha estat decisiu i s'ha erigit com el gran protagonista amb parades de molt mèrit.

L'equip català ha sabut refer-se en els últims minuts del primer acte i ha buscat desesperadament el gol de l'empat, però s'ha trobat davant una defensa moscovita molt tancada.

Després del descans, el conjunt blaugrana ha sortit molt concentrat i ha trobat l'empat per obra de Gabriel, amb un gol des de 15 metres (minut 23, 1-1). Sedano, en un estat excepcional, ha donat confiança a l'equip català, que ha aconseguit capgirar l'electrònic amb el gol de Dyego al minut 29 (1-2).

Els de Faustino Pérez no han llençat la tovallola i Tatù, el més perillós dels moscovites, ha tombat una dèbil muralla culer i ha equilibrat de nou el matx (minut 32, 2-2).

Els instants finals del partit han estat de màxima tensió. Els blaugranes, amb els nervis a flor de pell, han patit l'agressivitat dels de Moscou en atac, però l'eficàcia de Sedano els ha salvat sota els pals. Amb l'empat a 2 han finalitzat els 40 minuts de joc i ha començat la pròrroga.

I no ha pogut començar millor. La precisió de Fernandao ha estat decisiva amb un cop de cap que ha enviat dins la porteria rival al minut 41 (2-3). Així, el Barça s'ha avançat de nou en el marcador i ha tornat a creure en si mateix.

Els de Carmona han acabat dominant els instants finals del temps extra. Amb el partit donat i beneït, Sergio Lozano (2-4) i Paco Sedano (2-5) han sentenciat el xoc en l'últim minut de joc.