EUROPA LEAGUE
Esports 28/11/2019

L'èpica a Budapest val el primer lloc (2-2)

Darder empata al minut 96 i certifica la primera posició d’un Espanyol que segueix imbatut a Europa

Roger Requena
Melendo i Campuzano, celebrant el primer gol de l'Espanyol al camp del Ferencvaros

BarcelonaUn Espanyol amb més fe que futbol va aliar-se amb l’èpica al camp del Ferencváros (2-2), on un gol de Darder al minut 96 va ensorrar les esperances del conjunt hongarès i va certificar de manera matemàtica el primer lloc del grup H de l’Europa League, que serà per als blanc-i-blaus. Va ser un partit boig i entretingut fins al final, en el qual el Ferencváros va merèixer més però va quedar-se amb la mel als llavis i necessitarà guanyar al camp del Ludogorets en l'última jornada si vol pispar als búlgars la segona plaça del grup.

Somriu l’Espanyol, que a Europa viu una realitat oposada a la que pateix a la Lliga. Al Vell Continent tira endavant amb ofici i un punt de fortuna partits que a la competició estatal se li escapen. A Budapest no ho va passar gens bé davant d’un Ferencváros que va empènyer de valent, especialment a l’inici de les dues meitats. El conjunt de Pablo Machín va resistir les empentes locals com va poder. Sigér va avançar els locals en el seu tercer intent. Hi va poder fer més una defensa força tova, i també un Diego López que quatre minuts abans havia batut el rècord de més minuts sense encaixar gols de l’Espanyol en competicions europees. Fins ara, la marca més elevada la tenien els 369 minuts que van registrar entre Tommy N’Kono i Carlos Meléndez la temporada 1987-88. Des d’ahir manen els 372 minuts imbatuts del gallec, que acabaria sent protagonista destacat en el tram final del partit.

Abans, però, l’Espanyol va empatar a través de Melendo, que va culminar una sensacional acció individual de Pipa, sorprenent carriler esquerre. El lateral del planter va rifar-se de dos rivals, el primer amb una sotana i el segon amb una bicicleta i retall posterior, abans d’assistir el migcampista. Tots dos necessitaven reivindicar-se, encara que Melendo va passar força desapercebut al llarg del partit. La seva cara, quan va ser canviat al segon temps, ho deia tot. No té el protagonisme que vol perquè de moment les coses no li estan sortint bé. L’Espanyol va equilibrar el joc amb una bona pressió i el treball defensiu d’un mig del camp que va brillar més per la contenció que per la vistositat. Al segon temps, el Ferencváros va insistir fins que va trobar dos penals. El primer el va salvar Diego López. El segon, al minut 90, el va transformar Svarka. Però al temps afegit l’Espanyol no va defallir, i va aprofitar l’expulsió de Civic per, en una nova jugada pel costat de Pipa, trobar l’empat gràcies a Darder en l'última acció del partit. Primers de grup gràcies a un empat que, de pas, allarga el rècord d’imbatibilitat europea a 26 partits.