DAKAR 2014
Esports 22/02/2014

Troben 1,4 tones de cocaïna en un camió català que tornava del Dakar

La policia ha detingut tres catalans i dos búlgars. El vehicle intervingut formava part de l'expedició Epsilon Team, de la Roca del Vallès

Acn
2 min

París / BarcelonaUna operació conjunta entre les policies espanyola, francesa i búlgara ha acabat amb la detenció de cinc persones, tres d'elles catalanes, per estar presumptament implicades en una operació de narcotràfic. Se'ls relaciona amb un camió d'assistència del Rally Dakar que transportava més de 1.400 quilos de cocaïna.

El vehicle interceptat havia arribat en vaixell des de Xile al port de Le Havre i es dirigia a l'Estat. Dos dels tres catalans arrestats són els màxims responsables de l'Epsilon Team, i van ser detinguts al centre de França el 19 de febrer, l'altre és el director de l'expedició, de 59 anys, que va ser arrestat divendres a Granollers. Els altres detinguts són dos búlgars.

La droga, coberta amb tres capes de plàstic, estava camuflada dins els pneumàtics que anaven a la caixa del camió d'assistència del Dakar, que va arribar al port de Le Havre, a França, el 19 de febrer en un vaixell procedent de Valparaíso (Xile). La policia francesa el va poder interceptar en una àrea de servei de les carreteres que uneixen Orleans i Clermont-Ferrand gràcies a la informació de les autoritats búlgares, que ja havien alertat de la possible arribada d'un camió amb una important partida de cocaïna.

Els dos homes que viatjaven al vehicle són catalans i van ser detinguts. A l'interior del camió, la policia francesa hi va trobar 1.400 quilos de droga amagats a les rodes, i en comprovar que formava part de l'expedició oficial de l'expedició Epsilon Team, de la Roca del Vallès, va informar les autoritats espanyoles perquè registressin la seu de l'equip i els domicilis dels detinguts. A més, van emetre una ordre de detenció i entrega per detenir el director de l'Epsilon Team.

Seguint les ordres la policia francesa, aquest divendres la Brigada Central del Crim Organitzat i la Brigada Provincial de la Policia Judicial de Barcelona van registrar els habitatges i van detenir el director de l'expedició Epsilon Team, David Oliveras, de 59 anys, a Granollers.

Els altres detinguts, arrestats dijous, són dos búlgars que formaven part de l'organització encarregada de l'enviament. La quantitat de droga requisada podria tenir un valor d'uns 270 milions d'euros.

stats