MOTOGP
Esports 02/04/2015

Dani Pedrosa serà operat dels seus problemes a l'avantbraç

Serà operat aquest divendres a Madrid i es perdrà segur els Grans Premis d'Austin (Estats Units) i de l'Argentina

Ara
2 min
Dani Pedrosa, al circuit de Losail, abans de la cursa / REPSOL MEDIA

BarcelonaDani Pedrosa necessitarà una intervenció quirúrgica per solucionar els seus problemes a l'avantbraç dret que li impedeixen pilotar amb normalitat i que es perdrà les properes dues curses, les d'Austin i l'Argentina, on el substituirà el pilot de proves de l'equip HRC, Hiroshi Aoyama. Després de la cursa a Qatar, Pedrosa va anunciar que deixava de competir i que no tornaria a les pistes fins que no hagués superat aquestes molèsties. El pilot de Castellar del Vallès pateix la síndrome compartimental, una lesió comú entre els pilots de motos que consisteix en una acumulació de pressió a l'avantbraç que causa un gran dolor i la pèrdua de sensibilitat, fet que impedeix poder pilotar amb normalitat.

Durant l'hivern, Pedrosa va intentar trobar solucions a unes molèsties al braç que ja arrossega des de l'any passat (al maig del 2014 ja va ser operat). Segons ell va comentar, durant la pretemporada havia voltat per tot arreu i els metges li havien recomanat no tornar a operar-se i seguir altres tècniques. Diumenge, al GP de Qatar, va veure que no podia seguir així i que calia cercar una solució definitiva, que ara sembla que ha trobat amb una nova operació. "Aquestes no són les notícies que volia compartir amb vosaltres", ha dit Pedrosa, que ha afegit: "He parlat amb alguns doctors en els que confio, tots han coincidit en què l'operació és l'única opció per a mi".

De fet, després de Qatar, Pedrosa va ser visitat per doctors a Barcelona i a Madrid i finalment aquest divendres a Madrid el doctor Ángel Villamor, que ja ha operat alguns pilots de la graella, l'operarà a Madrid aquest divendres al matí. Segons ha indicat l'equip Repsol Honda, els metges prestaran especial atenció a la cicatrització de la ferida per garantir una millor recuperació i menys risc que el problema torni a aparèixer en el futur. "Utilitzaran una tècnica especial per ajudar a tancar la ferida per tractar d'evitar que aquest problema em continuï afectant", ha dit el pilot.

Es preveu que el pilot estigui entre quatre i sis setmanes recuperant-se i, per tant, es perdrà les curses d'Austin i de l'Argentina. La següent cursa és el GP d'Espanya, a Jerez, però l'equip ha explicat que el retorn del pilot a la competició no es confirmarà fins que els doctors determinin l'èxit de la cirurgia. Per a aquestes dues curses, el substitut de Pedrosa serà el pilot de proves de l'equip, Hiroshi Aoyama.

De fet, aquesta no és la primera lesió de Pedrosa, que té un llarg historial de lesions, sobretot des que va debutar a MotoGP.

stats