Tenis
Esports 28/04/2012

David Ferrer passa a la final sense trencar-li cap servei a Milos Raonic, la revelació (7-6 i 7-6)

El jove canadenc de 1,96 centímetres té un servei molt potent (ha fet 13 aces), però no ha sigut capaç de vèncer a 'Ferru' en l'intercanvi de cops

Albert Solé
2 min
David Ferrer en el partit contra Raonic de semifinals

BarcelonaDavid Ferrer, cap de sèrie número tres, ja és a la final del Godó per quarta vegada. És el títol que li fa més il·lusió guanyar, però les tres vegades anteriors ha topat amb Rafa Nadal, intractable a Barcelona. Avui a semifinals se les ha tingut amb la revelació del torneig, el canadenc d'origen montenegrí Milos Raonic, número 25 de l'ATP, 21 anys i 1,96 centímetres. Raonic té un servei potentíssim –ha fet 13 aces– i Ferrer no li ha pogut trencar el servei cap vegada en tot el partit, tot i que ha tingut set pilotes de 'break'. Al final, els dos sets s'han decidit al 'tie break', on Ferrer té més ofici.

El primer set ha sigut molt competit. El primer joc en el que ha servit Raonic ha deixat a la pista central bocabadada amb el seu potent servei, sobretot als que no l'havien vist jugar encara. El canadenc ahir es va desfer d'Andy Murray gràcies al seu servei, i en vuitens a Almagro de la mateixa manera. Amb 2-2 Raonic ha pogut decantar el partit al seu favor amb dues pilotes de 'break', però Ferrer les ha salvat. I llavors Raonic és qui ha començat a patir amb el seu servei. Amb 4-3, amb 5-4 i amb 6-5 Ferrer ha tingut fins a 6 pilotes de trencament per guanyar el set, però Raonic ha tret la seva arma secreta per ajornar la pèrdua del primer set. Al 'tie break' Ferrer ha imposat la seva experiència i se l'ha adjudicat per un 7-2 còmode.

El segon set encara ha sigut més igualat. Fins el 5-5 els dos tenistes han guanyat el seu servei sense cap concessió al rival. En l'onzè joc Ferrer ha tingut la primera pilota de trencament del segon set, però Raonic s'ha tornat a imposar fins a forçar el 'tie break' una altre cop. Aquí el canadenc ha jugat millor que en el primer, però, ha acabat sucumbint a Ferrer un altre cop (7-4).

stats