Esports 16/08/2020

"L'estabilitat passa per fer foc nou"

Víctor Font, Toni Freixa i Emili Rousaud analitzen la crisi blaugrana a TV3

Ara
3 min
Bartomeu, durant l'entrevista amb Barça TV.

BarcelonaL'oposició a Josep Maria Bartomeu es mobilitza per forçar un avançament electoral. Víctor Font, Toni Freixa i Emili Rousaud, potencials precandidats a la presidència, han participat aquesta nit a un espai de especial a TV3 per analitzar (que no fer un debat electoral, com assegura la cadena) la crisi que viu el Barça després de l'humiliant derrota de divendres a Lisboa contra el Bayern (2-8). El missatge no sembla unànime.

Rousaud i Font asseguren que el futur passa per unes eleccions a la presidència del club blaugrana. "Si alguna cosa caracteritza a Bartomeu és que té una gran capacitat de resistència. Ha arribat el moment de prendre una decisió contundent. Vaig viure Anfield molt malament. Accepto una derrota, però no en aquests terminis, va ser humiliant. La meva filla petita va plorar. Ara cal un gest de generositat. No es tracta de canviar el secretari tècnic o l'entrenador", ha assegurat l'exvicepresident blaugrana.

"Som partidaris de l'estabilitat institucional. Hem tocat fons. Hem arribat a un punt que l'estabilitat passa per fer foc nou, com demana la majoria de la massa blaugrana. Penso que la veu és unànime, perquè crec que el més important és que fem aquesta transició. Ja veiem a venir aquesta tempesta perfecta. Si esgotem el mandat, perdrem aquest any i el següent", ha comentat Font, mantenint l'argumentari.

Toni Freixa s'ha allunyat de la fotografia. El també exdirectiu ha explicat que no seria positiu "demanar una dimissió immediata" de Bartomeu perquè el futur més immediat del Barça quedaria en mans d'una junta gestora". "El president no pot convocar eleccions. El que poden fer és dimitir i llavors una junta gestora organitzaria les eleccions, o que dimiteixin un número X dels actuals directius. Cal programar una dimissió perquè el club guanyi un any. No es pot demanar una dimissió immediata, perquè cal conèixer els estatuts. Si hi ha una dimissió ja, la nova junta entraria just quan acaba el mercat de fitxatges. No demanem aquesta dimissió, perquè ens posarem a discutir què pot fer i què no ha de fer la junta gestora", ha expressat.

El futur de la banqueta del Camp Nou és el segon focus d'aquesta crisi institucional, amb la sortida de Quique Setién tancada a falta dels serrells finals de la seva vinculació contractual. L'entorn del Barça assegura que un dels principals candidats a fer-se amb les regnes de l'equip és Ronald Koeman: "L'opció Koeman és un exemple de per què el president no pot dimitir immediatament. El fitxatge de Koeman no el podrà fer una junta gestora, perquè a més el tècnic no voldrà venir només per un any de contracte", ha assenyalat Freixa.

Font ha deixat clar que "només Xavi Hernández i Pep Guardiola" són capaços d'assumir el repte de reflotar el Barça. "Tenim claríssim que el futur projecte de futbol del Barça ha de passar pel talent que coneguin el cruyffisme i el guardiolisme. Crec que Xavi i Pep Guardiola són les úniques dues persones que poden assumir aquest repte. Hem de gestionar una transició amb un entrenador de casa i començar a fer foc nou, no només amb Xavi. Cal tenir un projecte ben treballat. Darrere d'un projecte esportiu hem de tenir alguna cosa més que un nom en la història del club. Hem anat a buscar Abidal i Bakero pel seu passat", ha dit.

Dilluns, dia clau

Bartomeu, per ara, no té cap intenció de dimitir i és partidari de mantenir-se al càrrec fins a la primavera, però tant membres de la seva cúpula com personalitats de l'entorn li demanen que faci un pas al costat perquè sigui un altre president qui faci foc nou a tots els nivells. El mandatari ha convocat la seva junta per a una reunió extraordinària que se celebrarà al Camp Nou aquest dilluns per parlar d'aquest tema i també del relleu de Quique Setién a la banqueta del primer equip. Mauricio Pochettino, Ronald Koeman i Francesc Xavier Garcia Pimienta són els candidats a substituir el tècnic càntabre en el càrrec.

stats