FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 01/11/2015

Una nova derrota del Chelsea deixa Mourinho contra les cordes

El portuguès s’enroca i recomana als periodistes que “es posin ulleres”

M.m.
2 min
José Mourinho va reaccionar amb una rialla sarcàstica a una de les decisions de l’àrbitre del partit d’ahir entre el Chelsea i el Liverpool.

BarcelonaEl futur de José Mourinho a la banqueta del Chelsea és més incert que mai. El tècnic portuguès pot haver quedat sentenciat després de la derrota per 1-3 contra el Liverpool, a casa. L’entrenador de Setúbal, però, assegura que no pensa renunciar a la seva feina i que té eines per redreçar el rumb. Tot plegat en un nou enfrontament amb els periodistes, als quals ha recomanat que es posin “ulleres” durant el pròxim partit per “veure millor” què passa al camp.

El Liverpool es va imposar a Stamford Bridge en un partit de menys a més. Va començar marcant el Chelsea, amb una diana matinera de Ramires aprofitant una badada de la defensa, però els reds van capgirar el marcador amb dues dianes de Coutinho -una abans del descans i l’altra a falta d’un quart d’hora-. Ja amb els locals a la desesperada, Benteke va sentenciar amb l’1-3 definitiu.

Una partit calent a la gespa i a les banquetes, amb enfrontament inclòs entre Jürgen Klopp -tècnic del Liverpool- i els ajudants de Mourinho, en què va haver d’intervenir el quart àrbitre.

Segon comiat del Chelsea?

La derrota deixa el Chelsea en una situació tensa, enrarida, que recorda la de la temporada 2007/2008. Aleshores el Chelsea també va fer un mal inici de curs i Mourinho va abandonar el club abans d’hora. Va ser a finals de setembre, després d’arribar a un acord amb la directiva del Chelsea. A la sisena jornada els blues havien guanyat tres partits, n’havien empatat dos i havien perdut el següent. No era una situació crítica, però s’ensumava que l’equip tenia molts més problemes en els partits que habitualment.

Aquesta vegada la situació és molt més compromesa. L’inici de temporada del Chelsea ha seguit aquell camí però, passat el mes de setembre, Mourinho no ha sigut capaç de redreçar el rumb i queda relegat a la zona mitjana-baixa de la classificació. El Chelsea, com el 2007, suma els mateixos 11 punts però amb el doble de partits (tres victòries, dos empats i sis derrotes), amb 16 gols a favor i 22 en contra. És a dir, una mitjana de dues dianes en contra per enfrontament. Una xifra del tot inusual en Mourinho.

Aquest mal inici de la Premier va de bracet amb un mal inici en la resta de competicions. A la Champions és tercer del seu grup, va perdre la Community Shield (Supercopa d’Anglaterra) contra l’Arsenal (1-0) i va ser eliminat aquesta mateixa setmana de la Capital One (Copa de la Lliga) a mans de l’Stoke City.

“Que com puc amb tot això? Treballant. No tinc cap dubte que sortirem d’aquesta situació”, reiterava Mourinho a la sala de premsa, en una conferència tensa. “El pròxim cop us duré unes ulleres perquè pugueu veure millor el partit”, afegia el de Setúbal, que prèviament s’havia negat a contestar algunes de les preguntes del flash interview amb un simple: “No tinc res a dir”.

El calendari immediat del Chelsea pot marcar definitivament la sort de Mourinho. Dimecres té un partit a caixa o faixa a la Champions, ja que rep el Dinamo de Kíev a Stamford Bridge i una derrota els deixaria a un pas de l’eliminació. El cap de setmana que ve, a més, juga al camp de l’Stoke City, el seu botxí a la Capital One.

stats