GIMNÀSTICA RÍTMICA
Esports 18/10/2018

Detingut l'expresident de la Federació de Gimnàstica dels EUA per destruir proves d'abusos sexuals

Steve Penny està acusat d'ocultar informació sobre el cas del ja condemnat Larry Nassar

Ara
1 min
l'expresident de la Federació de Gimnàstica dels EUA Steve Penny

BarcelonaL'expresident de la Federació Americana de Gimnàstica Steve Penny ha estat arrestat aquesta matinada per haver manipulat proves sobre el cas de Larry Nassar, el metge condemnat per abusos sexuals a més de 150 dones i menors d'edat, entre elles la campiona olímpica Simone Biles. Penny ha estat detingut a Gatlinburg (Tennessee).

Ara espera que l'extradeixin a Texas, on s'obrirà un procés judicial. S'enfrontarà entre dos i deu anys de presó i una multa de fins a 10.000 dòlars si es considera culpable. Segons l'acusació, Penny va extreure documents relacionats amb les activitats de Nassar a la instal·lació de Karolyi Ranch de Texas, seu principal d'entrenament de la federació estatal nord-americana, amb el propòsit de "deteriorar la investigació en curs destruint o amagant els documents".

Fonts de la investigació matisen que aquests arxius encara no s'han recuperat. La ferida del cas Nassar sembla que pot seguir creixent. Penny va renunciar al seu càrrec el 2017 després d'aquest escàndol, quan va ser criticat per un comportament poc contundent davant els testimonis d'esportistes i exesportistes.

stats