Tenis
Esports 22/03/2016

El director d'Indian Wells dimiteix després de les seves declaracions sexistes

Raymond Moore cessa de les seves funcions després de dir que les dones "s'aprofiten de l'èxit dels homes"

N. A.
2 min
Raymond Moore en l'entrega de premis a Indian Wells

BarcelonaEl director del torneig d'Indian Wells, Raymond Moore, ha dimitit després de la polseguera que han aixecat les seves declaracions sexistes contra les dones del circuit WTA. "Si fos dona, cada nit m'agenollaria i agrairia a Déu el naixement de Roger Federer i Rafa Nadal", va declarar diumenge, en una conversa amb els mitjans de comunicació.

A través d'un comunicat, el propietari del torneig d'Indian Wells, Larry Ellison, ha confirmat la notícia i ha intentat separar el prestigi del torneig de les paraules de Moore. Fa gairebé 50 anys, ha recordat, Billie Jean King va començar una campanya històrica per al tracte d'igualtat de les dones al món del tenis i, des de llavors, s'ha produït un moviment "multigeneracional i progressiu" per tractar homes i dones de la mateixa manera. A més, s'ha mostrat "orgullós" del fet que fa una dècada que Indian Wells reparteix la mateixa quantitat de diners en metàl·lic al guanyador masculí i al femení.

El 2015, Indian Wells va ser considerat el millor Masters 1000 de l'any. De fet, era l'únic torneig que no és Grand Slam que fa servir l'ull de falcó. Reparteix 10 milions de dòlars i premia amb un milió de dòlars els guanyadors, tant en homes com en dones.

L'opinió de Novak Djokovic sobre la qüestió va quedar clara després de les paraules de Moore: "L'ATP hauria de lluitar per repartir més diners als homes, perquè les estadístiques demostren que tenim molts més espectadors".

De res li va servir a Moore matisar les seves paraules poc després de l'enrenou: "He fet comentaris sobre la WTA que eren extremadament de mal gust i desencertats. Demano perdó per les meves paraules i em disculpo amb totes les jugadores i tot el circuit WTA".

stats