GIRONA FC
Esports 22/12/2019

Les distraccions anul·len un Girona indiferent (0-3)

El partit es va jugar amb la graderia supletòria de Preferent tancada per motius de seguretat

Jordi Bofill
2 min
Jairo, jugador del Girona

GironaDonar les coses per fetes sol ser símptoma de mals auguris. El Girona, que tenia una oportunitat d’or de situar-se a només dos punts de la zona d’ascens directe, es queda fora dels llocs de play-off després d’encadenar la segona derrota consecutiva contra el Mirandés (0-3). Si a mitja tarda es fregava les mans, va acabar la nit malhumorat. Esvaït l’efecte Martí a la banqueta, no li va servir ni l’amor propi per intentar minimitzar el dany anímic que suposa sentir que no hi ha manera d’assumir una regularitat que li permeti fer por als rivals.

Perquè els castellans, sense fer res de l’altre món, en van tenir prou amb cenyir-se a un guió que els gironins van esparracar amb una badada d’Alcalá que va permetre a Marcos André foradar les xarxes. Ni en atac estàtic, ni al contraatac, ni en jugades d’estratègia van ser capaços de recuperar aquell punt de sang que fa falta per capgirar un partit. Orfe d’idees, tothom va buscar Cristhian Stuani. L’uruguaià, que necessita acompanyants, no pot estar sempre fent més del que li toca. Limones li va rebutjar el gol dues vegades.

De la distracció general es va passar a la foscor. Montilivi, que va veure tancada la graderia supletòria de preferent a conseqüència de les ratxes de vent de 80 km/h d’abans-d’ahir, va començar-se a buidar amb el doblet de Merquelanz. Jugar amb el marcador en contra pesa. Encara més si ets l’equip favorit per pujar de categoria i has protagonitzat un inici de campionat lluny del que s’esperava. Perquè el neguit que es respira a l’estadi quan les coses no funcionen fa créixer els problemes. I aquesta no és la manera idònia d’esperar que el 2020 sigui un pèl millor que el 2019. Tot i que, pensant-ho bé, tampoc és gaire complicat.

stats