TENIS
Esports 16/03/2013

Juan Martin Del Potro i Novak Djokovic se citen en semifinals d'Indian Wells

Xaràpova i Wozniacki seran les protagonistes de la final femenina d'Indian Wells

Efe
2 min
Djokovic, durant el partit contra Tsonga

BarcelonaIndian Wells, el primer Masters 1000 de la temporada, entra aquest cap de setmana en la seva recta final amb la celebració de les dues semifinals masculines que completen l'argentí Juan Martín del Potro i Novak Djokovic, mentre que Maria Xarapova i Caroline Wozniacki protagonitzen la final femenina el diumenge.

Del Potro va esgotar física i mentalment el britànic Andy Murray, a qui va superar per 6 (5) -7, 6-3 i 6-1 en dues hores i 31 minuts, mentre que el serbi va superar amb claredat el francès Jo-Wilfried Tsonga per 6-3 i 6-1. D'aquesta manera Roger Federer, eliminat dijous per Rafa Nadal, s'assegura mantenir el número dos del rànquing de l'ATP, ja que hagués aconseguit l'escocès en cas d'aconseguir la final del campionat. Davant Djokovic té un registre de 8 derrotes i 2 victòries, l'última durant els Jocs de Londres, en la trobada per la medalla de bronze.

L'argentí, de 24 anys, tractarà d'aconseguir la segona final en un Masters 1000 i la primera des de 2009, quan va ser derrotat en la Rogers Cup de Montreal per Andy Murray. Un mes després de fer amb el seu primer títol del Grand Slam a l'Open dels Estats Units, contra Roger Federer.

Amb la victòria d'avui, Del Potro té aquesta temporada un balanç de 15 victòries i 3 derrotes i busca el seu segon títol aquesta campanya després d'aconseguir el torneig de Rotterdam el mes passat.

Per la seva banda, Djokovic va sumar la seva victòria seguida número 22 amb una lliçó de superioritat davant Tsonga. El número u del món tot just va deixar escapar 5 punts amb el seu servei i va trencar al seu rival en 4 de les 9 ocasions de què va disposar. El tennista de 25 anys no coneix la derrota des del Masters de París Bercy, on va caure davant el nord-americà Sam Querrey en segona ronda. Des de llavors ha collit diversos títols, entre ells el obert d'Austràlia (contra Murray) i Dubai (davant Tomas Berdych). Djokovic aspira a fer-se amb el seu Màsters número 14 en la que seria la seva tercera corona a Indian Wells, campionat que es va dur el 2008 i 2011.

L'altra semifinal mesurarà Rafa Nadal amb el txec Tomas Berdych.

Al costat femení, la danesa Caroline Wozniacki es va endur la victòria en una maratonià partit davant l'alemanya Angelique Kerber (2-6, 6-4 i 7-5 en dues hores i mitja). És la tercera aparició de Wozniacki a la final del campionat en els últims quatre anys. La seva riva serà Maria Xarapova, que va doblegar el seu compatriota Maria Kirilenko per 6-4 i 6-3 en una hora i 42 minuts.

- Individual masculí. Quarts de final:

Novak Djokovic (SRB, 1) a Jo-Wilfried Tsonga (FRA, 8) per 6-3 i 6-1

Juan Martín del Potro (ARG, 7) Andy Murray (GBR, 3) per 6-7 (5), 6-3 i 6-1

- Individual femení. Semifinals:

Caroline Wozniacki (DEN, 8) a Angelique Kerber (GER, 4) per 2-6, 6-4 i 7-5

Maria Xarapova (RUS, 2) a Maria Kirilenko (RUS, 13) per 6-4 i 6-3.

stats