Esports 12/06/2021

Djokovic supera Nadal en una oda al tenis

El serbi jugarà la final de Roland Garros contra el grec Tsitsipas

M.M.
2 min
Novak Djokovic

Rafa Nadal només ha perdut tres partits durant tota la seva carrera a Roland Garros. I dos d’aquests, contra Novak Djokovic. El tenista serbi va barrar el pas al tretze vegades campió a París en un partit antològic, igualadíssim, que va durar quatre hores i onze minuts i que es va decidir perquè Nole va ser millor en els moments clau i va acabar enduent-se la semifinal en quatre sets (3-6, 6-3, 7-6 i 6-2). Demà l’espera Stefanos Tsitsipas, amb qui es jugarà la Copa dels Mosqueters, després que el grec fes els deures a l’altra semifinal eliminant l’alemany Alexander Zverev (6-3, 6-3, 4-6, 4-6 i 6-3).

Nadal i Djokovic, dos vells roquers del tenis, es preparaven per jugar a les semifinals el que molts havien batejat com una final anticipada. Perquè s’enfrontava el 13 cops campió del torneig amb el vigent número 1 de l’ATP. I el partit no va decebre en absolut. Va ser, com gairebé tots els partits entre el manacorí i el serbi, igualat, intens i emocionant.

Iaixò que semblava que havia de ser un passeig militar per a Nadal, que en el primer set es va situar amb un avantatge de 5-0, exprimint el seu tenis físic i portant de corcoll el seu rival. Però Djokovic, gat vell, no va caure a la trampa i va saber controlar els nervis, malgrat necessitar 35 minuts per anotar el seu primer punt. Va remuntar i, tot i acabar perdent la primera mànega, només ho va fer per 6 a 3. Un avís del que passaria més endavant.

Djokovic va saber portar el partit al límit, allargar els punts i ser més precís en les accions a cara o creu. Aquesta vegada Nadal no va tenir la fortuna que gairebé sempre l’havia acompanyat a Roland Garros, el seu torneig favorit. No per demèrit del manacorí, sinó pel bon tenis del serbi, que va fer-se fort en el servei i, sobretot, va ser letal restant. Això li va servir per tornar el cop a Nadal, amb un 6 a 3 que seria l’inici de la victòria.

El tercer set era importantíssim. Nadal el va tenir a tocar però no va poder rematar la feina quan tenia pilota de set. Nole va aguantar el tipus i va acabar imposant-se al tie break. I així s’arribava al quart, que seria el definitiu. AParís, tot i el toc de queda a les 11, van permetre excepcionalment que el públic acabés veient el desenllaç d’un duel. Djokovic, que venia embelat, va veure com a Nadal li flaquejaven una mica les forces i no va fallar. 6 a 2 i cap a la final.

stats