Ciclisme
Esports 10/09/2015

Dumoulin defensa magistralment el liderat de la Vuelta a Riaza

Nicolas Roche guanya una etapa en què tots els favorits, Joaquim Rodríguez inclòs, han atacat un líder neerlandès que no només s'ha mostrat intractable sinó que ha contraatacat

Albert Rabadan
1 min
Tom Dumoulin, mallot vermell de la Vuelta 2015

BarcelonaNicolas Roche (Sky) ha estat el guanyador de la divuitena etapa de la Vuelta a Espanya, acabada a la localitat segoviana de Riaza. L'irlandès, que formava part de l'escapada del dia que han protagonitzat 25 homes, ha superat a l'esprint final el seu company de fuga Haimar Zubeldia (Trek).

Entre els favorits, l'holandès Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) ha superat de forma magistral el primer dia de defensa del mallot vermell tot i la combativitat dels seus rivals. En primer lloc, ha atacat Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 40 quilòmetres de la meta després de tenir per davant el seu company Ángel Vicioso, però ha estat vençut per l'alt ritme de l'equip Astana.

En segon lloc, el segon classificat a la general, Fabio Aru, s'ha decidit a atacar quan faltaven 5 quilòmetres per coronar el port de la Quesera (1a categoria), que es coronava a 13 quilòmetres de la línia de meta. Dumoulin en cap moment s'ha desenganxat de la seva roda tot i la insistència de l'italià, que també ha vist com altres rivals com Alejandro Valverde (Movistar) i Mikel Nieve (Sky) li donaven tranquil·litat.

El mallot vermell, que fins i tot s'ha permès un atac en el descens de l'últim port, haurà de tornar a defensar el seu liderat en el final dur d'Àvila de divendres.

Vuelta a Espanya, divuitena etapa:

1r Nicolas Roche (Sky) 5:03:59

2n Haimar Zubeldia (Trek) mateix temps

3r José Gonçalves (Caja Rural-Seguros RGA) a 0:18

4t Alejandro Valverde (Movistar) a 0:38

5è Esteban Chaves (Orica-GreenEdge) a 0:38

Vuelta a Espanya, classificació general provisional:

1r Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) 73:45:13

2n Fabio Aru (Astana) a 0:03

3r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1:15

4t Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) a 2:22

5è Nairo Quintana (Movistar) a 2:53

stats