JUDO
Esports 16/01/2015

Els judokes catalans Eric Peña i Tomàs Morales participen en la Copa del Món de Tunis

Peña s'estrena aquest dissabte en una competició d'aquestes característiques i Morales hi participarà aquest diumenge

Ferran Piqué
2 min
El judoka català Eric Peña / HÉCTOR ANDREU / JUDOYUKO.COM

BarcelonaDurant aquest cap de setmana, Tunis acollirà la disputa de la primera prova puntuable del circuit internacional de judo d’enguany, la Copa del Món de Tunis en que hi prendran part dos judokes catalans, Eric Peña i Tomàs Morales, ambdós pertinents al Nucli de Tecnificació de Barcelona Nord.

Eric Peña, recentment premiat com a millor judoka català masculí del 2014 per la Federació Catalana de Judo, s’estrenarà el dissabte en una competició d’aquestes característiques i ho farà en la categoria de -66 kg. "Els resultats m’estan acompanyant últimament i això em dóna confiança per afrontar nous reptes com aquests, una Copa del Món. L’objectiu ara per ara, és anar a donar la cara i disputar el major nombre de combats", ha assegurat el de les Escolàpies Llúria.

Per la seva banda, Tomàs Morales, afronta la cita com a test per mesurar-se amb l’elit mundial i agafar experiència en tornejos d’aquest nivell on per falta de recursos no sempre hi pot prendre part. El torn de Morales serà diumenge, en el pes de -81 kg. Morales confia en poder tenir una lluïda actuació i poder començar l’any amb bon peu. "tot això suposa un repte important, però crec que estic preparat per lluitar els combats de tu a tu i estar a l’alçada. Portem molts entrenaments acumulats i tard o d’hora han de donar el seu fruit", ha dit Morales.

Els dos judokes han passat tot el Nadal preparant aquest repte a consciència amb una intensa preparació amb entrenaments a Barcelona i amb una estada en una concentració internacional que es va dur a terme a la localitat italiana de Lignano.

El fet de poder prendre part en una competició d’aquesta magnitud, suposa una bona oportunitat tan per a Peña com per a Morales, ja que el circuit internacional passa per arreu del món i se’ls fa molt complicat poder assistir a aquests tornejos oficials pel fet de no comptar amb gairebé cap ajuda, tan sols amb la cobertura de la Federació Catalana de Judo que s’encarrega de cobrir una petita part de les despeses per tal de facilitar-los el fet de sortir a competir internacionalment.

stats