Mundial de Natació
Esports 22/07/2015

Erika Villaécija busca a Kazan un bitllet per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro

La nedadora catalana afronta optimista la prova dels 10 quilòmetres en aigües obertes dels Mundials de Kazan

Efe
2 min
Erika Villaécija / @erikavillaecija

Sant CugatLa nedadora catalana Erika Villaécija afronta optimista la prova dels 10 quilòmetres en aigües obertes dels Mundials de Kazan, on confia a estar entre les deu primeres per assegurar-se el bitllet que li doni accés als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro del 2016.

Als seus 31 anys, la catalana busca treure's l'espina dels Mundials de Barcelona 2013, on va acabar dissetena, i gaudir de la seva setena i "segurament" última participació en la màxima competició de la natació internacional. "L'objectiu és estar entre les deu primeres i abans provar el circuit dels 5 quilòmetres. També tinc la possibilitat de nedar els 25 quilòmetres", ha explicat en la jornada de portes obertes als mitjans de comunicació celebrada al CAR de Sant Cugat.

En el que va d'any, la barcelonina s'ha centrat exclusivament a entrenar-se per arribar "bé" en la distància dels 10 quilòmetres, disciplina que espera disputar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. "El meu objectiu a llarg termini sempre ha estat guanyar una medalla olímpica i el Mundial seria una bona opció per viure els meus quarts Jocs Olímpics", ha subratllat.

Diu tenir "moltes ganes" d'aterrar a Kazan i conèixer un traçat en el qual "la corrent no et ve ni en contra ni a favor" en una part "molt ampla" del riu Kaznka que, segons la seva opinió, l'afavoreix pel seu estil. Estic amb molta il·lusió i confiada a fer un bon paper -insisteix-. Després que a Barcelona no sortís del tot bé i acabés tocada, he preparat a consciència el Mundial i tinc moltes esperances a poder fer una bona competició".

Sobre les característiques de la prova, Villaécija preveu una carrera "ràpida, amb molta gent" en la que haurà de "sortir entre les primeres i pressionar en els metres finals" d'una competició que guanyarà "qui sigui més llesta". Després d'una carrera intensa en què ha pogut provar tant la velocitat de la piscina i la bravesa de les aigües obertes, la veterana nedadora admet que després de la cita olímpica haurà de pensar en la retirada.

"Després dels Jocs Olímpics estaré satisfeta. Ara queda gaudir", ha assegurat Villécija, que espera tornar de Rússia amb el bitllet per a la que pot ser la seva última experiència olímpica.

stats