PRIMERA DIVISIÓ
Esports 09/11/2014

Un Espanyol “animal” a casa rep un Vila-real inestable a domicili

Els blanc-i-blaus apel·len al plus que els dóna el Power8 Stadium

i
Natalia Arroyo
2 min
Víctor Sánchez, que torna després de la sanció, lluitant amb Insúa en l’Espanyol-Deportivo, el partit referència dels periquitos.

BarcelonaEncara hi ha dos Espanyols, el que juga amb seguretat i confiança quan actua de local, abraçat per l’escalfor de la seva afició, i el que, malgrat intentar-ho, s’acaba diluint en la nostàlgia quan fa de visitant. “A casa sempre hem competit com animals. Jugar al nostre estadi, amb el suport de la nostra gent, ens dóna un plus que ens ajuda molt”, admetia ahir Sergio González en roda de premsa. Aquesta energia extra, aquesta força és la que ha de permetre a l’Espanyol recuperar la línia de bons resultats aquesta tarda contra un Vila-real (17 h, GolT / Canal+ Liga) que també ha vist frenada la seva bona dinàmica amb tres ensopegades seguides.

El conjunt de Marcelino, instal·lat des del principi de la temporada en la zona alta de la classificació, ve de perdre dijous a l’Europa League contra el Zuric (3-2) i afronta el xoc amb diverses baixes per lesió, com les dels defenses Musacchio i Jokic, i les dels migcampistes Hernán Pérez i Cani.

Malgrat tot, els groguets continuen sent un dels equips més difícils del campionat i la plantilla periquita n’és conscient. “Volem donar un cop damunt la taula”, demanava a mitja setmana Víctor Sánchez, que torna a la convocatòria després d’un partit de sanció. El migcampista era una de les novetats a la llista, juntament amb el retorn d’Abraham i Raúl Rodríguez, que entren en els llocs d’Álvaro, sancionat, i d’Álex Fernández, descartat per decisió tècnica. Finalment, Paco Montañés no s’ha recuperat de la distensió als isquiotibials.

Com contra el Deportivo

Amb la comoditat de casa i amb “tothom al 100%”, Sergio González espera que avui no passi com a Elx, on l’equip es va deixar anar a la segona meitat. “El camí a seguir és el del Deportivo. Vam fer un partidàs, però ens va faltar el gol”, va analitzar. González mantenia que “jugar bé i crear ocasions” és la millor manera d’aconseguir punts, però reconeixia que l’equip segueix insistint a mantenir la seva solidesa defensiva, perquè “la porteria a zero et garanteix estar viu en el partit i tenir moltes opcions de puntuar”. “Quan reps un gol, costa molt capgirar el marcador”, lamentava.

A favor dels blanc-i-blaus hi juga la mala ratxa del Vila-real lluny del Madrigal. Els castellonencs no guanyen a domicili des de l’agost, contra el Llevant. Tres derrotes i tres empats són el balanç més recent.

stats